Patatesleri rendenin geniş tarafından rendeleyip, kızarttığınız zaman neredeyse bütün işiniz bitmiş oluyor.
Eğer rendeniz ince rendeliyorsa kendiniz kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın, çok ince rendelenen patatesler cansız olduğu için kızartmaya dayanmıyor.
"Afiyetle Kalın"
ÇÖKERTME KEBABI;
Malzemeler;
500 gram antrikot veya biftek,
3-4 adet büyük boy patates,
2 su bardağı yoğurt,
3-4 diş sarımsak,
Tuz, sıvı yağ, kekik.
Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyup, rendeleyin.
Kızgın sıvı yağda kızartın, tavadan çıkardıktan sonra tuzunu serpin.
Not;
Patatesleri azar azar kızartırsanız patatesleriniz hamurlaşmaz ve daha kıtır sonuç elde edersiniz.
Kızarttığınız patatesleri servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Antrikot veya biftekleri tavada az yağda pişirin.
Pişen etleri ince şeritler halinde doğrayın.
Servis yapacağınız zaman hazırladığınız etleri patates ve yoğurt olan servis tabağının üzerine yerleştirin.
Üzerine kekik ve tuz serpin.
İsterseniz tereyağ eritip, üzerine dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eminönü gezimizde çektiğim resimlerle hazırladığım Mısır Çarşısı yazı ve resimlerini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Mısır Çarşısı
ayyyy çok severim, ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBizim işyerinde çok sık çıkıyor çökertme kebabı. Ama hiç deneme fırsatım olmadı. Tabi işyerinde bu kadar özenli olmuyor sunum. Seninki bir başka duruyor ablacım. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSil(Yemek Sevdam)
harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilofff offf offf
YanıtlaSilgörüntüye bak sen
olsa nasılda yerdim şimdi :)
Muhterem Abla ellerine sağlık. İsmi ilginç geldi bana. Daha evvel duymamıştım bu kebabı. Güzel görünüyor. Bu arada geçen gün Mısır Çarşısı yazını da okudum ama yorum bırakamadım. Genelde senin her yazını okuyorum zaten ama hepsine yorum yazamıyorum =) Mısır Çarşısı da gidip görmeye değer. Ben de her gidişimde uğrarım genelde. Sevgilerimle.
YanıtlaSilBizim evde bizim koca yapar bu yemeği :))
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
İyi hafta sonları
Çökertme
YanıtlaSilbizim oraların meşhur yemeğidir çok severim sen de hakkıyla yapmışsın ellerin dert görmesim Muhteremcim afiyetler olsun....
ellerine sağlık canım.enfes bir görüntü..sevgiler
YanıtlaSilbal ablam ellerine sağlık.nasıl enfes görüntüğünü anlatamam inan.süper
YanıtlaSilCanim elelerine saglik hayirli aksamlar .
YanıtlaSilBayılırım bu kebaba, ellerine sağlık...
YanıtlaSilNefis görünüyor.Elerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm sen yaparsında hiç güzel olmaz mı miss miss:) harikasın :)
YanıtlaSilCanım; paylaşımlara teşekkürlerrr..Çökertme kebabına bayılırım, yiyenlere afiyet olsun demekten başka birşey gelmiyor elimdem ama senin ellerin dert görmesin,öptüm....
YanıtlaSilÖncelikle papates dosyasına bayıldım. Ne kadar zengin bir dosyanız var. Yıllar önce, sanırım 3 yıl oldu. Bebek mısırlı salatayı bir mısafirime yapmıştım, sizin sitenizden. Bana bu kadar sofrada yardımcı olurken neden size yorum yazmışyormusum anlamadım. Haksızlık ediyormuşum. Simdi bir site sahibi olunca yorumların değerini anlıyor insan. Özür dilerim şimdiden:)
YanıtlaSilÇökertme kebabınada bayıldım, nefis görunuyor ellerinize sağlık. .
kim bilir ne kadar lezzetlidir canım:)afiyet olsun
YanıtlaSilSevgiler
gezi resimlerin bir yana yemeğin bir yana hangisini beğeneceğimizi şaşrdık ellerine sağlık
YanıtlaSilİçinde patates kızartması olurda güzel olmaz mı? Çok da güzel görüntülemişsin Muhterem Abla. Elleirne sağlık.
YanıtlaSiletler önceden marine etmeyince sert olmazmı?dana etimi buradaki?
YanıtlaSilMerhaba,
SilBu tarifte kullanılan et dana eti, antrikot-biftek gibi en yumuşak bölgelerinden olduğu için marine edilmeden de yumuşacık oluyor.