11 Şubat 2012 Cumartesi

PAZI MÜCVERİ

Fark ettiniz mi? Yemek ve gezi bloglarımın şablonunu değiştirdim.
Daha doğrusu değiştirmek zorunda kaldım.
Yıllardır çok severek kullandığım şablonlarım bir kaç ay  önce kendi kendine  neredeyse sayfanın yarısına kadar çekildi, yarım yamalak bir görüntü oluşturdu.
Belki düzelir diye bekledim ama düzelmedi.
Şablonları farklı bir siteden almıştım, Blogger ürünü değildi.
Bu yüzden bazı uygulamaları (sayfayı genişletmek-büyük resim yayınlamak gibi) yapamıyordum.
Bende dün Blogger temalarından seçerek, şablonlarımı yeniledim.
Üstelik Blogger'in kendi şablonu olduğu için değişim sırasında hiç bir eklentim, arkadaş listem silinmedi.
Diğer şablonumu kurarken bütün listem ve eklentilerim silinmişti 😔😒
Artık resimlerimi daha büyük yayınlayabiliyorum.
Kısacası ben bu değişimden memnunum, keşke bu değişikliği daha önce yapsaydım.




pazılı tarifler
Bu kadar şablon muhabbeti yeter, biraz da tarifimiz hakkında bilgi verelim.
Pazar günleri öğle saatlerinde Ntv'de "Refika ile Mucize Lezzetler" programını seyrediyor musunuz?
Ben severek izliyorum, tek şikayetim bazen fonda ki müziğin sesi o kadar yükseliyor ki tarifi duyamıyorum.
Refika 1-2 ay önce pazı ile mücver hazırladı.
Eşim ile birlikte seyrediyorduk, tarif ikimizinde çok hoşuna gitti.
Hemen denedim, bu aralar sebze ile arası limoni olan kızım bile her seferinde bu mücveri severek yiyor.
Mücver için pazının yaprakları kullanılıyor, saplarını da bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

pazı ile neler yapılır?
PAZI MÜCVERİ;
Malzemeler;
1 demet pazı,
2 adet yumurta,
1 adet kırmızı biber,
Aldığı kadar un,
Tuz, kırmızı pul biber,
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Servis için;
Yoğurt.
PAZI MÜCVERİ TARİFİ;
Pazının yapraklarını yıkayıp, süzün ve ince ince doğrayın.
Yaprakların üzerine biraz tuz serpin, diriliği gidinceye kadar biraz ovalayın.
Kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayıp, pazılara ekleyin.
Yumurta, tuz, kırmızı pul biber, 2 su bardağı su ve çektiği kadar un ekleyin.
Hamurun kıvamı, krep hamuru gibi akışkan olacak.
Tavanın içine az miktarda yağ dökün.
İyice ısınınca 1 kepçe hamur dökün ve kaşık ile tavanın içine yayın.
Mücveri arkalı önlü kızartın.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi ve onunda şablonu yenilendi : )
İstanbul bugünlerde karlı havalar yaşıyor.
En güzel manzaralar da parklarda çıkıyor.
İlk kar resimlerim Yıldız Parkı'ndan olacak, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yıldız Parkı-Kış

11 yorum:

  1. Adsız10:32

    Bloğum yeni hali bence de hoş olmuş Muhterem Abla. Mücver de pek hoşuma gitti doğrusu. Pazıyı çok farklı tariflerde kullanamıyorum. Bu mücver iyi bir fikir oldu. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Dolapta duran 1 kg pazının akibeti belli oldu :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım; değişik bir lezzet,mutlaka tadı çok güzeldir.Ellerine sağlık,sevgilerrr..öptüm...

    YanıtlaSil
  4. Muhteremciğim vakit bulunca gezi blogunu mutlaka ziyaret ediyorum :)
    gezmiş kadar olup bilgileniyor insan canım emeklerine gönlüne sağlık:)şablonda gayet güzel duruyor ayrıca.
    Pazı mücreri enfes gözüküyor,ellerine sağlık canım. Bizde ailece pazının her halini seviyoruz:)sen hazırlamışsan mutlaka lezzetlidir listeme aldım
    deneyeceğim:)tv. kanaları çok olunca bir de her birinde yemek proğramları,hiç haberdar değilim:)
    verdiğin linkten detaylı incelerim bir ara.
    Sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim..

    YanıtlaSil
  5. tam dikkatimi çekmişti ablacım,şablon değişikliğiniz ki dile getirmişsiniz zaten :)
    önceki güllü şablonu sizinle özdeşleştirmişim tam olarak beynimde.
    sayfaya gelince dikkatimi çekti hemen,farklı bi yerde gibi hissettim saniyelikte olsa kendimi:))
    müvcerin rengi,sunumu,harika olmuş.
    lezzet garatili zaten..
    ellerine sağlık ablacım.
    sevdiklerinizle musmutlu hafta sonu dileklerimle..
    :)
    muhabbetle ablacım...

    YanıtlaSil
  6. Daha sade ve hoş olmuş sanki..
    Büyük fotoğraf kullanmayı çok seviyorum ama her şablon izin vermiyor dediğin gibi :(

    Pek güzel görünüyor müceverler. Ben de geçeng ün pırasadan yaptım. Sebze yemeyenlere de güzel bir alternatif..

    Ellerine emeklerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  7. Muhterem hanım,ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Sebzeyi sevmeyen çocuklar için ideal bir tarif...Sanırım ıspanak ve pırasayla da yapılabilir...

    YanıtlaSil
  8. Muhterem hanım,ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Sebzeyi sevmeyen çocuklar için ideal bir tarif...Sanırım ıspanak ve pırasayla da yapılabilir...

    YanıtlaSil
  9. Muhterem hanım,ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Sebzeyi sevmeyen çocuklar için ideal bir tarif...Sanırım ıspanak ve pırasayla da yapılabilir...

    YanıtlaSil
  10. Site çok göz alıcı olmuş:) Gülerek eskitin Muhterem Hanım. Bende bu tarifinin iki farklı yapılışı kayıtlı. Nacizane bir fikir vereceğim. Ben fırında da denedim ve çok pratik oldu:) Şiddetle tavsiye ederim. Birde mısır unuda ekliyorum, harika oluyor. Hani sultaniye bezelyesi gibi fırında ve mısır unlu hayal edin:)
    Ben çok iştahlıyım:)
    Ellerinize sağlık,
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel görünüyor.Elinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...