06 Haziran 2007

YUMURTALI PAZI KAVURMASI

Pazının tam mevsimi, sıcak havalarda yoğurtlusu, sarması, pirinçli yemeği ve yumurtalı kavurması çok iyi gidiyor.
Yöresel olarak Karadeniz mutfağın da sık sık pazılı yemekler karşımıza çıkıyor.
Dolma yaparken incecik yapraklarının sıcak suya girip çıkması bile yetiyor.
Bazen bu yemeği yaparken, pazı sarması için ayırdığım yaprakların saplarını kullanıyorum.
İkindi çaylarında ve sabah kahvaltılarında yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

YUMURTALI PAZI KAVURMASI;
Malzemesi;

1 demet pazı,
1 orta boy soğan,
3 adet domates,
1 adet kırmızı biber,
3 adet yumurta,
Tuz-karabiber ve sıvı yağ.
Yapılışı;
Pazının yapraklarını temizleyip, iyice yıkayın.
Yapraklarını ayrı, saplarını ayrı doğrayın.
Tencerede kaynayan suyun içine önce sert olan saplarını atıp, haşlayın.
Yaprakları da ekleyip 4-5 dakika daha haşlayıp, süzün.
Tencerede sıvıyağda ince doğradığınız soğanları kavurun.
Üzerine kabukları soyulup, küçük doğranmış domatesleri ve kırmızı biberi ekleyin.
Haşlanmış olan pazının suyunu iyice sıkıp, tencereye ilave edin.
Tuzunu karabiberini ekleyip, biraz kavurun.
Pişmesine yakın, yumurtalarını çırparak ilave edin.
Yumurtaları pişen yemeği, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


*Muhteremle Geziye güncellendi.
Emirgan Korusu'na ait yazımın 2. bölümünde Boğaz manzarasını,korunun gezilebilecek yerlerini, havuzunu ve lalelerin son günlerini görebilirsiniz.
Bakınız; Emirgan Korusu 2.Bölüm



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...