21 Şubat 2008 Perşembe

GÜVEÇTE BALIK PİLAKİ


Sonunda balık pişirmek için de güveç aldım.
Ben balık yemiyorum ama yiyenler sevinsin.
Yağda pişmiş-kızarmış balık sevmeyen eşime bu güveçler feda olsun : )
Gezi sayfam Muhterem'le Geziye'nin ayakta kalmasını sağlayan gezilere eşimle birlikte çıkıyoruz.
Sağ olsun gitmek istediğim her yere beni götürüyor.
Ben ona bir güveç alıp, balık pişirmişim çok mu?
Bu yazdıklarımı okusa "gitmek istediğin, bir yer mi var?" diye soracak.
Yağ yaktığımı zannedecek ama değil.
Pazar günü karlı havada benim için Sultanahmet gezisine çıktığı için yazıyorum bunu, yani çıkarım yok : )
O günkü fırtına da beni kırmadı ve geziye çıktık ama tam anlamıyla donduk.
Bütün günün resimleri ve macerayı anlatan "İstanbul'a Kar Yağdı" başlıklı yazımı Muhterem'le Geziye sayfasında görebilirsiniz.
Yazı ve resimlerle yetinmeyip, elimde ki video çekimleri ve resimlerle, Görevimiz Tehlike müziği eşliğinde bir de video klip hazırladım.



GÜVEÇTE BALIK PİLAKİ;
Malzemeler;
2 Adet büyük boy çipura,
3 adet domates,
4 adet sivri biber,
4 adet soğan,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu,
Defne yaprağı,tuz,2-3 kaşık zeytinyağı.
İsteğe bağlı;bir kaç diş sarımsak.
Yapılışı;
Çipuraları balıkçıda temizletip, üzerine bıçakla bir kesik attırın.
Güveç yoksa fırına dayanaklı tepsi yada Borcam'la pişirebilirsiniz.
Sebzeleri iri doğrayıp, güvecin içine yerleştirin.
Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp, sebzelerin üzerine yerleştirin.
Defne yaprağını da yerleştirdikten sonra tuz serpin.
Balıkları yıkayıp, süzün.
Tuzunu ekleyip, sebzelerin üzerine balıkları yerleştirin.
Güveç başına 2 kaşık zeytinyağı ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında, sebzeleri yanmasın diye üzerini folyo ile kapatarak pişirin.
Pişmesine 15-20 dakika kala, balıkların üzerinde ki folyoyu alarak kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Limon dilimleri ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"


*Muhteremle Geziye güncellendi.
Pazar günü yağan kardan sonra Sultanahmet civarını ve Gülhane Parkı'nı merak ediyorsanız, bakınız, Muhterem'le Geziye-İstanbul'a Kar Yağdı




13 yorum:

  1. Balığa asla hayır diyemeyenlerdenim bende..Haftada en az 2 kez balık yeriz ailecek..))
    Senin yaptığın balıkda çok nefis olmuş canım,ellerine sağlık..

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. MUHTEREMİMMM, BENDE BALIK YEMİYORUM AMA ENFES BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR SENİN YAPTIKLARININ, O ZAMAN BEN YALANCI İSKENDERİ KOMPLE ALIYIM BARİ :)))
    ELLERİNE SAĞLIK,
    ÖPÜYORUM...

    YanıtlaSil
  3. Canım, evlilik bir yerde karşılıklı fedakarlık değilmidir...
    Ellerine sağlık güzelim, güveçte çipuralar nefis olmuş, eşine afiyetler olsun...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. varya sayfanı açar açmaz balığı gördüm dedim muhterem bizi kandırıyo....balığıda bence çok seviyor...ben sevdiğim halde yapmıyorum...o sevmediği halde doldurdu balıkları bloğuna....

    sonra yazıyı okuyunca eşine yapılmış bir jestten başka bişey değilmiş meğersem....

    ellerine sağlık....bendemi alsam ne...hoşuma gitti birden bu güveçler.....neyse birde geziye gezmeye gideyim....bakayım istanbul ne alemde...

    haa birde kastamonudan dedikoduları yetiştireyim...burda çarşambaya kadar tatil vardı....heryer karlar altındaydı..ineboluyu daha önce hiç böyle görmemiştim.......bütün köy yolları kapalıydı..halada kapalı galiba......

    ama tatil süperdi....
    öptüm muhteremcim......

    YanıtlaSil
  5. canım benim ben balığın her türlüsüne bayılırım çiğ olanınıda salamur olarak tüketirim:))sen yap bana gönder yemeyen varsa ben dualar ederek yerim...allarena sağlık balık için...ayaklarına sağlık gezdiğin gördüğün yerler için ...sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. Balik harika olmus,ayrica guvec kaliplarin da cok güzeller.Benim daha sebze yapmak icin bile yok:((
    Türkiye de her sey var ne güzeeel.

    Ellerine saglik.
    selamlarimla.

    YanıtlaSil
  7. off offf gene mutfaktan m�sss kokular gel�yor:)))
    ..............
    YA�ASINNNNNNNNNNNNNN
    bu g�n cumaaaa haftanin beklenen g�n����
    mutlu sagl�kl� huzurlu a�k ve sevgi dolu g�zel bir hafta sonu diliyorummmmm

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık çipura harika görünüyor.

    iyi haftasonları sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  9. Adsız20:29

    Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor,biz pek cok balik pismez.Yani buzluktan alinan hazir baliklari aliyoruz.Aslinda böyle daha saglikli,cok ta nefis görünüyor.Ayirca biz ayse abla,dilek,aynur ve ben etkinlik düzenledik senide davet ediyoruz,katilirsan seviniriz.Sevgiyle kal iyi bir hafta sonu gecirmeni diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Adsız10:17

    merhabalar muhterem ablacım uzun zamandır bloguna ziyaret edemedim..
    yine çok güzel tarifler yayınlamışsın ellerine sağlık.sevgiyle kal:)
    mutfakgunesi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  12. merhaba canım.bütün güzellikler seninle olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  13. artık kullanmalıyım güveç kaplarımı :=)
    tarif için çok teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...