2 Temmuz 2014 Çarşamba

PATLICAN KUMPİR

kumpir
Kumpiri sevmeyen sanırım yoktur.
Özellikle genç nesil en sevdiği ürünler (mısır-garnitür-ketçap-mayonez) kumpirde bir arada olduğu için kumpire bayılıyorlar.
Kumpiri bu güne kadar patatesli olarak tepsi de ve minik kek kapsüllerinde hazırladım.
Patlıcan ile yapılanı ise bu yıl denedim, çok beğendik.
Közlenmiş patlıcan tadını ve kumpiri seviyorsanız bu tarif tam size göre.
Şunu da belirtmek isterim ki servis sırasında tatlı kaşığı ile servis yapmanızı öneririm.
Közlenmiş patlıcanı kabuğunun içinden tatlı kaşığı ile almak daha kolay oluyor.
Patlıcan ile hazırladığım diğer tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"

eggplant
PATLICAN KUMPİR;
Malzemeler;
1 kilo patlıcan,
1 su bardağı haşlanmış mısır,
1 su bardağı garnitür,
1 adet kırmızı biber,
2 adet yeşil sivri biber,
2 su bardağı kaşar rendesi,
Tereyağ, zeytinyağ, tuz.
Servis için;
Ketçap, mayonez.

muhteremle afiyetle
PATLICAN KUMPİRİ TARİFİ;
Patlıcanları yıkayın, bıçakla 5-6 yerinden delin.
Fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin.
Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağ sürün.
200 derecede ısıttığınız fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
İçi pişen patlıcanların karnını boydan boya bıçakla kesin.
İçine 1-2 çay kaşığı tereyağ yerleştirin, tuz serpin.
Garnitür, mısır, küp küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberi karıştırın.
Patlıcanların içini hazırladığınız garnitürlü malzeme ile doldurun.

Rendelenmiş kaşar peynirleri garnitürlerin üzerine yerleştirin.

Tepsiyi tekrar fırına vererek kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutun.

aubergine
Fırından çıkan patlıcan kumpirini ketçap ve mayonez eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


6 yorum:

  1. ablacimmmmmmmm ne kadar hos olmuss degisikk ve guzell mmmmmm nefislerrrr aldim bi tane helal eyle:) hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. Bloğunuz mükemmel gözüküyor. Başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Muhterem hanım her zamanki gibi bütün yaptığınız yemekler harika görünüyor patlıcanı çok seven birisi olarak söylüyorum patlıcan kumpir de eminim nefis olmuştur ellerinize sağlık yeni siteme beklerim ,hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  4. Patlıcanlı çok severim, kumpir olmasına ayrıca bayıldım :) bence harika bir lezzet, ellerinize sağlık.
    Blogun yeni görüntüsü çok güzel, gülegüle kullanın :)

    YanıtlaSil
  5. Adsız04:34

    Çok farklı ve nefis bir tarif olmuş. Ellerine sağlık. Patlıcansever biri olarak beni cezbetti:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Muhterem ellerine sağlık sunum çok güzel lezzeti de harika olmuştur afiyetle canım.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...