Eşimin işleri sebebi ile 1 hafta durup döndük.
Fakat sonbaharda eşimin işleri müsait olunca 3 haftalığına tekrar köye gittik.
Şansımıza hava son haftaya kadar çok güzel geçti.
Bizim köyde olduğumuz tarihler doğum günüme (2 Ekim) denk gelince, öğleden sonra küçük mütevazi bir çay masası hazırladım.
Pasta yapmak için hazır pastaban yoktu, pandispanya pişirmeye de vaktim yoktu.
Evde ki malzemelerle elmalı yalancı profiterol hazırladım.
Zaten ben "illa doğum gününde pasta olmalı" diye düşünenlerden değilim :)
Börek olarak buzdolabımda hazır baklava yufkası vardı, onunla börek hazırladım.
Arpa şehriyeden pilav yaptım.
Sonbahar da tam mevsiminde olduğumuz için halamın toplayıp getirdiği yumurta mantarını (imparator mantarı) biber ve soğanla pişirdim.
Doğum günü masası özelliği taşıyacak görselliğe sahip değil ama bize hoş bir öğleden sonra geçirten bir masa oldu.
ÇAY MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ya o manzara ne öyle, bol keyifler olsun, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCokta gusel olmus,,,huzur mutluluk olunca sogan ekmek bile gusel,nice yaslara saglkla ve mutlulukla,,,,gec oldu ama olsn napaak,gusel dileklern zamani olmaz opuyorm.
YanıtlaSil