Elimde 3 brokoli tarifi ve brokoli yemekleri dosyası var ama sürekli brokoli tarifi vererek sizi sıkmak istemiyorum.
Bugün kıyır kıyır yapısı ve mis gibi portakal kokusu ile bir kurabiye tarifi vereyim, konuyu tatlıya bağlayalım :)
Brokoli tariflerini de zamanı geçmeden ara ara yayınlarım :)
Portakallı kurabiyeden bahsedecek olursam;
Gerçekten kıyır kıyır bir yapısı var, portakal hem içinde hem peltesinde yer alıyor.
Bu tarifi daha önce limonlu ve çikolatalı hazırlamıştım.
Unutmadan hatırlatayım;
Bu kurabiyenin ortasında ev yapımı portakallı pelte var.
Kurabiyeyi yaptığınız gün kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz oluyor ama bir gün bekleyince pelte kurabiyenin ortasında çökmeye sebep oluyor.
Kurabiyeyi 1 gün önce pişirip, pelteyi servis yapacağınız gün hazırlayıp kurabiyeyi hazırlayabilirsiniz.
Daha önce limonlu yaptığım zaman da aynı sorun olmuştu, çikolatalı olan kurabiyede bu sorun oluşmuyor.
"Afiyetle Kalın"
PORTAKAL PELTELİ KURABİYE;
Malzemeler; (ceviz büyüklüğünde yuvarlarsanız 31 adet çıkıyor)
100 gram tereyağ veya margarin,
2 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ,
2 Türk kahvesi fincanı buğday nişastası,
2 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri,
1 çay kaşığı karbonat,
1 adet portakalın rendelenmiş kabukları,
3 veya 3,5 su bardağı un.
Portakal Peltesi İçin;
2 çay bardağı portakal suyu,
1 çay bardağı su,
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
3 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı nişasta.
PORTAKAL PELTELİ KURABİYE TARİFİ;
Oda ısısında ki tereyağ veya margarini yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvıyağı, nişastayı, pudra şekerini, karbonatı, limon kabuklarını ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek hamura yedirin.
Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Kurabiyelerin ortasına baş parmağınızla bastırarak pelteyi yerleştireceğiniz boşluğu oluşturun.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 25 dakika pişirin.
Not;
Kurabiyeniz piştiğinde beyaz, fırından çıktığında yumuşak olacaktır, hiç ellemeden fırın tepsisinde soğutun.
Portakal peltesini hazırlamak için;
Portakal suyunu, suyu, rendelenmiş portakal kabuklarını, şekeri ve nişastayı iyice karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pelteniz piştiği zaman karıştıra karıştıra soğutun.
Akıcılığını kaybetmeden kurabiyelerin üzerine birer kaşık yerleştirin.
Daha sonra servis tabağına alın.
"Afiyet Olsun"
Portakalın kabuğunun aroması bile güzelken bu kurabiyeler nefistir
YanıtlaSilGerçekten nefis ve mis gibi portakal kokulu :)
Sil