Buz gibi soğuk mu? yoksa buz halinde mi?
Geçenlerde meyveli dondurma yapmıştım, dondurma kalıpları boşalınca yerlerine kaldırmadan önce, daha önce Pinterest de gördüğüm limonatanın dondurma kalıplarında dondurulması ile hazırlanan "limonade ice pops" yapmaya karar verdim.
Kalıpları limonata ile doldurdum, içlerine de incecik yarım limon dilimi attım.
Derin dondurucuda 5 saat kadar beklettim.
Bence harika, serinletici bir yaz seçeneği oldu.
Tadı elbette dondurma gibi krema kıvamında değil, meybuz gibi buzlu oluyor.
Ama limonun ve buzun etkisi ile çok ferah, serinletici bir limonatalı buz oluyor.
Bu tarif için hazır limonta kullanabilirsiniz ama "ben limonatamı kendim yapmak istiyorum" derseniz daha önce yayınladığım limonata tarifi BURADA
"Afiyetle Kalın"
LİMONATA BUZ;
Malzemeler;
Limonata,
Limon dilimleri,
Dondurma kalıpları.
LİMONATA BUZ TARİFİ;
Limonatayı dondurma kalıplarına doldurun.
Ben İkea'nın dondurma kalıplarını kullanıyorum.
İçine incecik dilimlenmiş yarım dilim limon atın.
Kalıpların çubuklarını takın, derin dondurucuya kaldırın.
En az 5 saat derin dondurucu da bekletin.
"Afiyet Olsun"
Çok güzel olmuş, aynı buz parmak gibi :) Çok severim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Teşekkür ederim Denizcim,
SilBende çok seviyorum, neredeyse bütün yaz buzluktan eksik etmedim :)