Bu yaz kısa kısa gidip gelmek dışında memlekette tam bir tatil yapmadık, İstanbul'un bütün sıcağını burada yaşadık.
Sıcak ve nem yüzünden İstanbul oldukça bunaltıcı günler geçirdi.
1-2 gündür yağmurlu havanın etkisi ile biraz olsun sıcaklar azaldı.
Sıcak hava demek hafif yemekler demek, dondurma demek, parfe demek, buz gibi içecekler demek.
Bende son yayınlarımda hep hafif yemekler, salatalar, içecekler ve dondurma tarifleri verdim.
Bugünkü tarifim olan meyveli parfe çok pratik bir tarif.
İstediğiniz meyvenin püresi ile çok kolay hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifte ben çilek ve karadut kullandım ama karadut-çilek-vişne-böğürtlen gibi özellikle renkli olan meyveleri kullanabilirsiniz.
Ben şık sunum, rahat servis yapabilmek için tek kişilik güllü silikon kalıpları kullandım.
İsterseniz baton yada yuvarlak dilimli kek kalıbında bütün yapabilirsiniz.
Bütün yaparsanız içine damla çikolata ekleyebilir, meyve parçalarını dişe dokunur şekilde doğrayarak ekleyebilirsiniz.
Birde muhallebi ile hazırlanan parfeler var, yıllar önce onun tarifini BURADA vermiştim.
"Afiyetle Kalın"
MEYVELİ PARFE;
Malzemeler;
15 yemek kaşığı yoğurt,
1 su bardağı istediğiniz meyvenin püresi ( karadut-çilek-vişne-böğürtlen-muz-v.b.),
1 paket krema (200 ml)
6 yemek kaşığı pudra şekeri, (pudra şekeri yerine bal kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya.
MEYVELİ PARFE TARİFİ;
Kullanacağınız meyvenin saplarını koparın, yıkayıp süzün, çekirdeği varsa çıkarın.
Mutfak robotundan çekerek püre haline getirin.
Meyve püresine, yoğurt, krema, vanilya, pudra şekerini ilave ederek iyice karıştırın.
Tek kişilik güllü silikon kalıplarına hazırladığınız parfe karışımını paylaştırın.
Derin dondurucuda en az 5 saat bekletin.
"Afiyet Olsun"
Ayy ne kadar güzel olmuş bu parfeler!
YanıtlaSilÇok hoş bir fikir, bayıldım :)
Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Denizcim :)
Siliki renk olması da ayrı bir güzellik olmuş. :) Ellerine emeklerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim papatyam :)
Sil