Vişne ile hazırladığım tarifler yayınlanmayı bekliyor diye daha önce bahsetmiştim.
Bu kek tarifi dışında bir de vişneli bamya ve vişneli tart kek tarifim olacak.
Bugünkü tarifimiz vişneli alt üst kek, yani vişneleri kalıbın dibine diziyorsunuz üzerine kek hamurunu döküyorsunuz.
Piştikten sonra servis tabağına ters çeviriyorsunuz, vişne taneleri üstte kalmış oluyor.
Bu şekilde alt üst keki hemen hemen bütün meyvelere uygulayabilirsiniz ben daha önce de pek çok meyveye bu uygulamayı yapıp, tariflerini buradan yayınlamıştım.
Bakınız;
Ananaslı Kek
Mürdüm Erikli Bademli Kek
Taze İncirli Kek
Şeftalili Alt Üst Kek
Tarif ile ilgili notlar;
Vişnelerin kek kalıbına yapışmaması için mutlaka kalıbın dibine yağlı kağıt serin.
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak gözünüzü korkutmasın, son dönemde vişnelerin çekirdeklerini çıkarmanın en kolay yolu meyve suyu içitiğimiz pipetlerle çekirdek çıkarmak.
Bu yöntemle çekirdek çıkarmanın ne kadar kolay olduğuna inanamayacaksınız.
Bu tarifi buzluğa kaldırdığınız vişnelerle de yapabilirsiniz.
Üzerine krem şanti sürmek tamamen tercih meselesi ama görüntü olarak çok yakıştığını lezzetine lezzet kattığını belirtmek isterim 😋😍
Vişne ile hazırladığım diğer tarifler BURADA
"Afiyetle Kalın"
VİŞNELİ ALT ÜST KEK;
Malzemeler;
1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne,
3 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Kalıbın dibine sermek için;
Yağlı kağıt,
Üzerini süslemek için;
1 su bardağı soğuk süt,
1 poşet krem şanti,
1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne taneleri.
VİŞNELİ ALT ÜST KEK TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.Un için 3 bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Kek kalıbınızın dibine ölçülerine uygun yağlı kağıt kesip yerleştirin.
Yağlı kağıdın üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri yerleştirin.
Vişneleri sıkı sıkı yerleştirirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Hazırladığınız kek hamurunu vişnelerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra kek kalıbında 15-20 dakika dinlendirip, servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Vişnelerin üzerinde ki yağlı kağıdı çıkarın.
Kekin sıcaklığının gitmesini bekleyin.
Soğuk sütle krem şantiyi çırpın ve sıcaklığı giden kekin üzerine gelişi güzel krem şanti sürün.
Krem şantinin üzerini yine çekirdekleri çıkarılmış vişne ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
Vişneyi ne severim kekte, pastada. Tatlıyı dengelemesi, ferahlatması çok hoşuma gidiyor. Kek harika olmuş. Bol vişneli, nefis. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBende aynı sebeplerden vişneyi tatlılarda çok severim Denizcim.
SilGüzel yorumun için teşekkür ederim :)