9 Ocak 2007 Salı

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI


Bugün eşimle evlilik yıl dönümümüz.
9 Ocak 1987 tarihinde evlendik, bugün hayırlısıyla 20. yılımıza gireceğiz İnşaallah.
Sanki 20 yıl göz açıp, kapayıncaya kadar geçti.
Geriye dönüp baktığımda acısıyla-tatlısıyla, üzüntüsü-sevinciyle, tuzu-biberiyle : ) geçen yıllar.
Ekim 1987 tarihinde oğlumuz Safa dünyaya geldi.
Oğlumla aramızda sadece 17 yaş var, şimdi oğlum da koca delikanlı oldu.
Ekim 1992 tarihinde kızımız Hilal'in dünyaya gelmesiyle çekirdek ailemiz tamamlanmış oldu.
Oğlumla aramız şeker gibidir, bilgisayarın bakım-onarımı ona aittir.
O olmasa bilgisayar çoktan çökmüştü.
Üniversite için şehir dışında olduğu zamanlarda, tatillerde eve gelince hemen bilgisayarı toparlar, virüsleri temizler, her türlü sorununu giderir.
Kızımda blog işlerinde en büyük yardımcım, sorun çıkınca hemen bana yardımcı olur.
Oğlum bana çok düşkün, kızım da babasına daha düşkün.
Sanırım ana-oğul, baba- kız düşkünlüğü bizim evde de geçerli.
Son söz;
Evlilikle ilgili bir kaç güzel söz üzerine olacak.
*Evlilikte başarı yalnız aranan kişiyi bulmak değil, aynı zamanda aranan kişi olmaktır.

*Evlilik bir sandalyeye benzer, onu ayakta tutan 4 ayak;
Dostluk, Saygı, Şefkat, Aşk.
Bu dörtlüyü 4 öpücükle de anlatabiliriz.
Yanağa konan ; Dostluk,
Ele konan; Saygı,
Alna konan ; Şefkat,
Dudağa konan ; Aşk.
Evliliğiniz de bu dörtlü eksik olmasın.
"Afiyetle Kalın"


8 Ocak 2007 Pazartesi

MİNİK KÖFTELİ PİLAV

MİNİK KÖFTELİ PİLAV;
Malzemesi:

2 su bardağı pilavlık pirinç,
Yarım çay bardağı sıvı yağ, 
1 yemek kaşığı tereyağ,  tuz.
Köftesi için;
250 gram köftelik kıyma,
Tuz-karabiber.
Kızartmak için;1 su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı:
Pirinci bir kaç saat önceden ıslatın.
Köfteleri yoğurup misket büyüklüğüde yuvarlayın.
Kızgın sıvı yağda köfteleri kızartıp hazırlayın.
Pirinci iyice süzün. Sıvıyağ ve tereyağda kavurun. 
Tuzunu ve suyunu ilave edin, kısık ocakta pişirip, dinlendirin.
Servis yapacağınız zaman, kasenin dibine önce bir kaç kaşık köfte yerleştirip, onun üzerine pilavı koyun ve servis tabağına ters çevirin.
"Afiyet Olsun"

4 Ocak 2007 Perşembe

TAVUK KÖFTESİ

Eveeet! Nerde kalmıştık?
Bayram temizliği, bayram koşuşturması, bayram ve yeni yıl derken sakin günlerimize geri döndük.
Allah ağzımızın tadını bozmasın, yeni yılla birlikte ülkemizi her türlü görünür-görünmez bela ve kazalardan, afetten, savaştan, kıtlıktan ve düşmanlardan korusun İnşaallah!
(Amin)
Bugün size tavuk köftesinin tarifini vermek istiyorum.
Kırmızı eti yemeyenler yada kolesterol yüzünden yemesi yasak olanlar, bu tarif beyaz etle yapıldığı için tam size göre.
Bazen köfte hazırlarken evde malzeme eksikse, hazır köfte harcı kullanıyorum ama siz klasik usulde (soğan-ekmek içi-baharat) malzemelerle hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

TAVUK KÖFTESİ;
Malzemeler;

1 Kilo tavuk kıyması,
1 paket köfte harcı,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz,
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
1 adet yumurta,
TARİFİ;
Tavuk kıymasının içine, köfte harcını boşaltın.
Üzerine incecik kıydığınız maydanoz ve dereotunu, pul biberi, yumurtayı ve 1 bardak suyu ilave edin.
Hazırladığınız karışımı iyice yoğurun.
Fırın tepsinizi yağlayın, köftelerinize şekil vererek tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
Köftelerinizi roka yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.
Köftelerin yanında ki patatesleri doğrayıp, tuz ve biberiye serpip, fırın poşetine yerleştirin.
Poşetin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün, poşeti sallayarak malzemeyi karıştırın.
Köfteler üst bölmede fırın tepsisinde pişerken, alt rafta ızgaranın üzerinde küçük bir tepsinin içinde patatesler de gayet sağlıklı bir şekilde pişti, tavsiye ederim.
" Afiyet Olsun"