Yumuşak kekleri çok sevdiğim için ıslak kekin benim için ayrı bir önemi var.
Bu kek ıslak olduğu için yumuşacık oluyor.
Eskiden, üzerine dökülen sosu kendi hamurundan ayırdığımız çiğ yumurtalı sosundan ayırıp, yapıyordum.
Tabii o da hem yumurta yumurta kokuyordu, hemde çiğ yumurta yemiş oluyorduk.
Bu yüzden yaz aylarında hiç yapamıyordum.
Fakat son zamanlarda sosu yumurtaları kırmadan önce ayırıyorum, çiğ yumurta yemek ve kokusunu çekmek zorunda kalmıyoruz.
"Afiyetle Kalın"
ISLAK KEK;
Malzemesi;
4 Adet yumurta,
2 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı un,
3 çorba kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Süslemek için;
1 çay bardağı hindistan cevizi.
TARİFİ;
Süt, sıvı yağ, toz şekeri ve kakaoyu karıştırın.
Bu karışımın 1 su bardağını daha sonra kekin üzerine döküp, ıslatmak için ayırın.
Kalan karışıma yumurtaları, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve iyice çırpın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış, kısık haldeki fırında ağır ağır pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip, kalıptan çıkarın.
Üzerine, ayırdığınız 1 bardak kakaolu karışımı dökün.
Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhteremle Geziye güncellendi.
Rumeli kavağı ve Boğaz'da gezmek ister misiniz? Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Rumeli Kavağı ve Boğaz
23 Ocak 2007 Salı
20 Ocak 2007 Cumartesi
KAKAOLU KREP İÇİNDE MUZLU RULO
Tarifin ismi, içinde neler olduğunu tam anlamıyla anlatıyor.
Bu tarif Oktay Ustanın yemek kitabından.
Kitapta ki tarifte kreplere bal sürülüyor, ben bal yemediğim için bal yerine reçel kullandım.
Orjinal ismide "Kakaolu Krep İçinde Ballı Cevizli Muzlu Rulo"
Tarifte ceviz var ama ben antep fıstığı kullandım.
"Afiyetle Kalın"
KAKAOLU KREP İÇİNDE MUZLU RULO;
Malzemeler;
2 adet yumurta,
1 su bardağı soğuk süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 çorba kaşığı kakao,
Aldığı kadar un,
3 adet muz,
1 çay bardağı antep fıstığı,
1 çay bardağı süzme bal veya reçel.
TARİFİ;
Çukur bir kaseye yumurtayı, sütü, sıvıyağı, kakaoyu koyup, çırpma teliyle iyice çırpın.
Üzerine alabildiği kadar un ekleyip, ayran kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Hazır hale gelince yağlanmış teflon tavayı orta hararetteki ocakta ısıtıp, krep hamurundan
ince bir tabaka halinde dökün.
Kızaran krepleri bir tepsiye alıp, soğutun.
Soğuyan kreplerin üzerine bal yada reçel sürün.
Üzerine ceviz yada antep fıstığı serpin.
Bütün yada bölünmüş olarak muz koyup, krepleri sarın.
Bir parmak genişliğinde kesip, dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Bu tarif Oktay Ustanın yemek kitabından.
Kitapta ki tarifte kreplere bal sürülüyor, ben bal yemediğim için bal yerine reçel kullandım.
Orjinal ismide "Kakaolu Krep İçinde Ballı Cevizli Muzlu Rulo"
Tarifte ceviz var ama ben antep fıstığı kullandım.
"Afiyetle Kalın"
KAKAOLU KREP İÇİNDE MUZLU RULO;
Malzemeler;
2 adet yumurta,
1 su bardağı soğuk süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 çorba kaşığı kakao,
Aldığı kadar un,
3 adet muz,
1 çay bardağı antep fıstığı,
1 çay bardağı süzme bal veya reçel.
TARİFİ;
Çukur bir kaseye yumurtayı, sütü, sıvıyağı, kakaoyu koyup, çırpma teliyle iyice çırpın.
Üzerine alabildiği kadar un ekleyip, ayran kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Hazır hale gelince yağlanmış teflon tavayı orta hararetteki ocakta ısıtıp, krep hamurundan
ince bir tabaka halinde dökün.
Kızaran krepleri bir tepsiye alıp, soğutun.
Soğuyan kreplerin üzerine bal yada reçel sürün.
Üzerine ceviz yada antep fıstığı serpin.
Bütün yada bölünmüş olarak muz koyup, krepleri sarın.
Bir parmak genişliğinde kesip, dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
18 Ocak 2007 Perşembe
MANİSA KEBABI
Bugünkü tarifi yine Lezzet dergisinden öğrenmiştim.
1997 yılı Nisan sayısında bu tarif verilmişti.
1997 yılı Nisan sayısında bu tarif verilmişti.
Bu yemeği bir gün önceden kalan etli bezelye yemeğinizle de hazırlayabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken tek şey, kreplerin ince ve büyük pişirilmesi.
Kalın oldukların da size direniyorlar ve bohça gibi kapanmıyorlar.
Bazı yerlerde fırına verirken üzerine kaşar yerleştirdiklerini gördüm, bu tamamen size kalmış bir şey, isterseniz kaşar, isterseniz domates dilimi yerleştirin.
Birde ben iç malzemesine küçük mantarlardan ekledim.
"Afiyetle Kalın"
Dikkat edilmesi gereken tek şey, kreplerin ince ve büyük pişirilmesi.
Kalın oldukların da size direniyorlar ve bohça gibi kapanmıyorlar.
Bazı yerlerde fırına verirken üzerine kaşar yerleştirdiklerini gördüm, bu tamamen size kalmış bir şey, isterseniz kaşar, isterseniz domates dilimi yerleştirin.
Birde ben iç malzemesine küçük mantarlardan ekledim.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)