Kabak tatlısı yaptınız, biraz fazla olmuş bir türlü bitmiyor.
Hemen portakalları oymaya başlayın.
Bu tatlı sizi hem fazla kabak tatlısından kurtaracak, hemde yepyeni bir tatlı yapmışsınız gibi olacak.
İçinde ki portakal parçaları, iri ceviz parçaları ve krem şanti sayesinde çocuklar ve ev halkı seve seve yiyecektir.
Tamamen orjinal, doğaçlama ortaya çıktığı için hiç kimsenin bilmediği bir tarif oldu. Keşke bu tatlıyı kabak etkinliğinde yapsaydım diye çok iç geçirdim, etkinlikte benim pasta da dahil olmak üzere çok sayıda kabaklı pasta tarifi vardı.
Bu tatlıyı yapmak için lazım olan kabak tatlısı tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
5 Mart 2007 Pazartesi
28 Şubat 2007 Çarşamba
BÜTÜN LAHANA DOLMASI
Beyaz lahanayı çok severim, lahana ile yapılan tarifleri hemen deneyip, yaparım.
Bu tarifi, Sayın Nevin Halıcı'nın Siniden Tepsiye isimli yemek kitabından öğrenmiştim.
Orjinal ismide "Tekmil Lahana Yalancı Dolması" zeytinyağlı olduğu için yalancı ismini almış.
Ben her zaman kıymalısını yapıyorum, sevilerek yeniyor.
Misafir için çok güzel bir tarif oluyor, masa da göz dolduruyor.
Bu tarifi, Sayın Nevin Halıcı'nın Siniden Tepsiye isimli yemek kitabından öğrenmiştim.
Orjinal ismide "Tekmil Lahana Yalancı Dolması" zeytinyağlı olduğu için yalancı ismini almış.
Ben her zaman kıymalısını yapıyorum, sevilerek yeniyor.
Misafir için çok güzel bir tarif oluyor, masa da göz dolduruyor.
23 Şubat 2007 Cuma
HAMSİ ŞİŞ
Balık yiyemiyorum ama arada balık yiyenlere de böyle güzellikler yapmak gerek, bizimkiler bu hamsi şişlere bayıldılar.
Mızmızlanarak balık yiyen (kime çektiyse😊) kızım bile severek yedi.
Tabakta balıklar, bir varmış bir yokmuş oldular.
Ben işim kolaylaşsın diye hamsilerin bazılarını bütün rulo yaptım ve sardım ama olmadı.
Sabit durmadılar, şişten kopup döküldüler.
Siz siz olun hamsiyi temizledikten sonra mutlaka ortadan ikiye ayırarak rulo yapın.
"Afiyetle Kalın"
HAMSİ ŞİŞ;
Malzemeler;
1 Kilo hamsi,
1 su bardağı mısır unu,
Kızartmak için,sıvı yağ-tuz.
Hamsileri dizmek için şiş.
HAMSİ ŞİŞ TARİFİ;
Hamsileri kılçığından temizleyin.
İyice yıkayıp süzün, tuzlayın.
Tam ortasından yukardan aşağıya ayırın, mısır ununa bulayıp rulo yapın, şişlere dizin.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
"Afiyet Olsun"
*Muhteremle Geziye güncellendi,
Kışın çekilmiş Abana resimlerini örnek alarak aynı yerlerin yaz aylarında resmini çektim.
Yaz-Kış Abana resimlerini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yaz-Kış Abana
Mızmızlanarak balık yiyen (kime çektiyse😊) kızım bile severek yedi.
Tabakta balıklar, bir varmış bir yokmuş oldular.
Ben işim kolaylaşsın diye hamsilerin bazılarını bütün rulo yaptım ve sardım ama olmadı.
Sabit durmadılar, şişten kopup döküldüler.
Siz siz olun hamsiyi temizledikten sonra mutlaka ortadan ikiye ayırarak rulo yapın.
"Afiyetle Kalın"
HAMSİ ŞİŞ;
Malzemeler;
1 Kilo hamsi,
1 su bardağı mısır unu,
Kızartmak için,sıvı yağ-tuz.
Hamsileri dizmek için şiş.
HAMSİ ŞİŞ TARİFİ;
Hamsileri kılçığından temizleyin.
İyice yıkayıp süzün, tuzlayın.
Tam ortasından yukardan aşağıya ayırın, mısır ununa bulayıp rulo yapın, şişlere dizin.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
"Afiyet Olsun"
*Muhteremle Geziye güncellendi,
Kışın çekilmiş Abana resimlerini örnek alarak aynı yerlerin yaz aylarında resmini çektim.
Yaz-Kış Abana resimlerini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yaz-Kış Abana
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)