YE# 21 YEMEK ETKİNLİĞİ= TAVUK TARİFLERİ
21. Yemek etkinliğimize hoşgeldiniz!
Bu ayın yemek konusu; Tavuk.
Ev sahibimiz; "Yemek Aşkı" blogunun sahibi Emel Hanım.
Emel hanıma kolay gelsin dileklerimi iletip, tarifimi veriyorum.
Hiç marketlerden soslu tavuk alır mısınız?
Ben artık almıyorum, bir keresinde marketten soslu tavuk almıştık.
Eve gelip, paketini açtığımızda öyle kötü kokuyordu ki bir daha hiç almadım.
Bana ellerinde kalan tavukları soslayıp, satıyorlarmış gibi geliyor.
Onca baharatın arasında kokusu çıkmaz zannediyorlar herhalde.
Artık ablamdan öğrendiğim bu sosu kullanarak soslu tavuk yapıyorum.
Baharatı kendi ağız tadınıza göre çoğaltabilirsiniz, mesela acı pul biber gibi.
Tavuğu pirinç pilavı ve bezelye salatası ile servis yaptım.
Tavuk ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
IZGARADA SOSLU TAVUK;
Malzemeler;
Kişi sayısına göre tavuk but, (ben 4 adet kullandım)
3 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kuru reyhan otu,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağ, yeterince tuz.
İsteğe bağlı;Kırmızı pul biber, kimyon, karabiber.
TARİFİ;
Sos malzemelerini karıştırıp, tavukları bu sosa bulayın ve bir saat kadar bekletin.
Soslu butları ızgaraya yerleştirip, içinde su dolu bir tepsi bulunan fırında kızartın.
"Afiyet Olsun"
DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM TAVUK TARİFLERİMDEN;
Fırın Poşetinde Tavuk
Tavuk Köftesi
Tavuk Sote
Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk
Tavuk Suyuna Çorba