Yazın en iyi yenen tatlılar, sütlü tatlılar oluyor.
Hem hafif oluyorlar, hemde soğuk olunca insanı ferahlatma etkisi var.
İsterseniz meyveli, isterseniz çikolata soslu veya kuruyemişli hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEK PÜRELİ MUHALLEBİ;
Malzemeler:
Yarım paket margarin,
2 bardak un,
2 litre süt,
2 bardak toz şeker,
2 paket vanilya,
Yarım kilo çilek,
1 poşet krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt.
Yapılışı:
Margarini eritin,unu ilave edip un kokusu gidinceye kadar kavurun, şekeri ilave edin.
Vanilyayı karıştırdığınız sütü biraz ısıtın, kavrulmuş unun üzerine ılık sütü yavaş yavaş karıştırarak boşaltın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Malzemeler:
Yarım paket margarin,
2 bardak un,
2 litre süt,
2 bardak toz şeker,
2 paket vanilya,
Yarım kilo çilek,
1 poşet krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt.
Yapılışı:
Margarini eritin,unu ilave edip un kokusu gidinceye kadar kavurun, şekeri ilave edin.
Vanilyayı karıştırdığınız sütü biraz ısıtın, kavrulmuş unun üzerine ılık sütü yavaş yavaş karıştırarak boşaltın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Sürekli karıştırarak pütürsüz hale getirin.
El blenderi veya mikser ile 10 dk çırpın, sıcakken kaselere boşaltın.
Çilekleri temizleyip, yıkayıp, süzün.
El blenderi veya mikser ile 10 dk çırpın, sıcakken kaselere boşaltın.
Çilekleri temizleyip, yıkayıp, süzün.
Robotta püre haline getirin, tadı ekşi gelirse üzerine 1-2 kaşık şeker ekleyebilirsiniz.
Kaselerdeki muhallebinin üzerine, çilek püresini paylaştırın.
Üzerini 1 bardak soğuk sütle çırptığınız, krem şanti ile süsleyip, soğuduktan sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaselerdeki muhallebinin üzerine, çilek püresini paylaştırın.
Üzerini 1 bardak soğuk sütle çırptığınız, krem şanti ile süsleyip, soğuduktan sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Küçük Çamlıca Korusunu konu alan yazı ve resimlerle birlikte, Barış Akarsu'nun şarkısı eşliğinde hazırladığım video klibi seyredebilirsiniz.