4 Ekim 2007 Perşembe

İFTAR YEMEĞİ

Blogspot'a geçtikten sonra epey bir ara vermiş oldum.
Benim en sevmediğim huylarımdan birisi, bazı şeylere çabuk bağlanıp, yenilikleri kolay kolay kabul edememek.
Blogcu'da ki blogumu terk etmişim hissi beni çok üzüyor.
Kendimi avuttuğum konular;
Artık daha kolay yazı yazabileceğim ve sayfama çok daha kolay ulaşabileceğim.
Resim yüklemek sorun değil, hele kota miktarı harika.
En güzeli, yazıyı yazdığınız zaman 5-10 saniye içinde kendi kendine yazıyı kaydediyor.
Yazdığınız yazı hiç bir yere kaybolmuyor.
Alışamadığım konulara gelirsek;
Tabi ki ayarlar, sayfa öğesi yükleyeceğim, ayar yapacağım diye çok uğraştım.
Resim boyutları küçük görünüyor, ben büyük resim sevdiğim için hayal kırıklığına uğradım ama resmin üzerine tıklandığı zaman resim büyük olarak başka sayfada açılıyor.
Bir de istatistikleri gösteren bir bölüm yok galiba.

25 Eylül 2007 Salı

BLOGSPOT'TAYIM


İlk göz ağrım olan Blogcu'da ki "Muhteremle Afiyetle" için 15 Ay emek verdim ama son dönemde ki bitmek bilmeyen sorunları ve arızaları yüzünden benim gibi sakin bir insanı bile çıldırttığı için, Blogcu.com'dan ayrılıp, Blogspot'a geçtim.
Blogspot'un özelliklerini anlamaya ve çözmeye çalışıyorum.
Muhterem'le Afiyetle yeni tariflerine artık buradan devam edecek : )
"Afiyetle Kalın"

21 Eylül 2007 Cuma

PATLICAN BURGER

köfteli patlıcan yemeği

Geçen Cumartesi bu Ramzan'ın ilk iftar misafirlerini ağırladım.
Ana yemek olarak ne yapayım derdi, eminim tüm hanımların sorunu.
Üstelik bizim ailenin beyleri genellikle yemek seçiyor.
Sebze olarak bir tek patlıcan yemeği yedikleri için mönümüzü ona göre hazırlıyoruz.
Bu arada, yemek seçen eşim değil, bazı misafirlerim : )
Sağolsun eşim tam bir sebze düşkünüdür, ne pişirsem yer.
Patlıcanın yemek çeşitleride bir yere kadar, hep aynı şeyler olmuyor.
Bende ne yapayım diye düşünürken aklıma bu fikir geldi.
Tombiş bostan patlıcanlarını çok severim, bu tarif normal patlıcanlarla biraz sönük kalırdı.
Üzerine hamburger köftesi kadar büyük köfte yerleştirdim.
Piştikten sonra üzerine kaşar dilimi yerleştirdim çünkü patlıcan ve köftenin düşmeden birbirinin üzerinde durması gerekiyordu.
Kaşar köftenin üzerinde eriyince patlıcanla birbirine kaynak yapmış gibi tuttu.
Patlıcanından köftesine kadar her şeyini çiğ olarak fırına verdim.
Yani bu yemek kızartma işiyle sizi uğraştırmıyor.
Tepsinin üzerini kapatmadığım için köfteler kızardı.
Patlıcanlarda salçalı ve yağlı suyun içinde ağır ağır pişerek kıvama geldi.
Anlıyacağınız pratik-lezzetli-görüntüsü yerinde bir ana yemek.

*Geçen ay, Ayşe Yaman'nın ilkini gerçekleştirdiği, yeni yemek etkinliğimizin konusu; Ramazan.
Ev sahibimiz; "Diyalog Yemekleri" blogundan Süheyla.
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
"Afiyetle Kalın"