Geçen Cumartesi bu Ramzan'ın ilk iftar misafirlerini ağırladım.
Ana yemek olarak ne yapayım derdi, eminim tüm hanımların sorunu.
Üstelik bizim ailenin beyleri genellikle yemek seçiyor.
Sebze olarak bir tek patlıcan yemeği yedikleri için mönümüzü ona göre hazırlıyoruz.
Bu arada, yemek seçen eşim değil, bazı misafirlerim : )
Sağolsun eşim tam bir sebze düşkünüdür, ne pişirsem yer.
Patlıcanın yemek çeşitleride bir yere kadar, hep aynı şeyler olmuyor.
Bende ne yapayım diye düşünürken aklıma bu fikir geldi.
Tombiş bostan patlıcanlarını çok severim, bu tarif normal patlıcanlarla biraz sönük kalırdı.
Üzerine hamburger köftesi kadar büyük köfte yerleştirdim.
Piştikten sonra üzerine kaşar dilimi yerleştirdim çünkü patlıcan ve köftenin düşmeden birbirinin üzerinde durması gerekiyordu.
Kaşar köftenin üzerinde eriyince patlıcanla birbirine kaynak yapmış gibi tuttu.
Patlıcanından köftesine kadar her şeyini çiğ olarak fırına verdim.
Yani bu yemek kızartma işiyle sizi uğraştırmıyor.
Tepsinin üzerini kapatmadığım için köfteler kızardı.
Patlıcanlarda salçalı ve yağlı suyun içinde ağır ağır pişerek kıvama geldi.
Anlıyacağınız pratik-lezzetli-görüntüsü yerinde bir ana yemek.
*Geçen ay, Ayşe Yaman'nın ilkini gerçekleştirdiği, yeni yemek etkinliğimizin konusu; Ramazan.
Ev sahibimiz; "Diyalog Yemekleri" blogundan Süheyla.
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
"Afiyetle Kalın"
Patlıcanından köftesine kadar her şeyini çiğ olarak fırına verdim.
Yani bu yemek kızartma işiyle sizi uğraştırmıyor.
Tepsinin üzerini kapatmadığım için köfteler kızardı.
Patlıcanlarda salçalı ve yağlı suyun içinde ağır ağır pişerek kıvama geldi.
Anlıyacağınız pratik-lezzetli-görüntüsü yerinde bir ana yemek.
*Geçen ay, Ayşe Yaman'nın ilkini gerçekleştirdiği, yeni yemek etkinliğimizin konusu; Ramazan.
Ev sahibimiz; "Diyalog Yemekleri" blogundan Süheyla.
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
"Afiyetle Kalın"
PATLICAN BURGER;
Malzemeler;
1.5 kilo bostan patlıcanı,
1 kilo köftelik kıyma,
1 paket Knor köfte harcı,
1 demet maydanoz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Sıvı yağ-tuz.
Üzeri için kaşar dilimleri.
PATLICAN BURGER TARİFİ;
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
Patlıcanların üzerine tuz serpip, acısını gidermek için 10-15 dakika bekletin.
Kıymayı, köfte harcı, incecik doğradığınız maydanozlar ve üzerinde yazan su miktarı ile yoğurun.
Patlıcanları yıkayıp,tepsiye dizin.
Malzemeler;
1.5 kilo bostan patlıcanı,
1 kilo köftelik kıyma,
1 paket Knor köfte harcı,
1 demet maydanoz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Sıvı yağ-tuz.
Üzeri için kaşar dilimleri.
PATLICAN BURGER TARİFİ;
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
Patlıcanların üzerine tuz serpip, acısını gidermek için 10-15 dakika bekletin.
Kıymayı, köfte harcı, incecik doğradığınız maydanozlar ve üzerinde yazan su miktarı ile yoğurun.
Patlıcanları yıkayıp,tepsiye dizin.
Üzerlerine 1 çay kaşığı toz şeker serpin.
Yoğurduğunuz köfteleri, patlıcanların büyüklüğüne göre yuvarlak olarak şekillendirip, patlıcanların üzerine yerleştirin.
Biber salçasını, 1 çay bardağı sıvı yağ,tuz ve su ile iyice karıştırıp, köftelerin üzerinden dökün.
Eklediğiniz su patlıcanların üzerini aşmasın, tepsi fırının orta gözünde olsun.
Yoğurduğunuz köfteleri, patlıcanların büyüklüğüne göre yuvarlak olarak şekillendirip, patlıcanların üzerine yerleştirin.
Biber salçasını, 1 çay bardağı sıvı yağ,tuz ve su ile iyice karıştırıp, köftelerin üzerinden dökün.
Eklediğiniz su patlıcanların üzerini aşmasın, tepsi fırının orta gözünde olsun.
Önceden ısıttığınız sıcak fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarmadan hemen önce köftelerin üzerine kalın kesilmiş, kaşar dilimleri yerleştirin.
Fırından çıkarmadan hemen önce köftelerin üzerine kalın kesilmiş, kaşar dilimleri yerleştirin.
Kaşarlar eriyince yemeğiniz servise hazır.
Not;
Servis yaparken, salçalı suyundan eklemeyi unutmayın.
"Afiyet Olsun"
Not;
Servis yaparken, salçalı suyundan eklemeyi unutmayın.
"Afiyet Olsun"
çok güzel gözüküyor yarın deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız :)
SilMerhaba,
YanıtlaSilSizin bu tarifinizi ve resimlerinizi o kadar çok yerde görüyorumki.sadece kadın forumları değil, pek çok forumda karşıma çıkıyor.ama hakkını verelim çok güzel bir yemek.elinize sağlık.
meliha.
Aaaaah ahhh, resimlerin bana ait olduğunu yazsalar veya link verseler canım feda ama ne yazık ki çoğu resimlerimi kopyalayıp kendisi yapmış gibi tarif veriyor.
SilÜzerinde ki yazıyı da silenler oluyor :(
Çok teşekkür ederim Meliha hanım :)