2007-2008 BALIK SEZONU AÇILDI.
Balık sevenlerin gözü aydın, sabırsızlıkla bekledikleri sezon açıldı.
Bir balık severde bizim evde olduğu için, balık haberlerini seyrederken ellerini ovuşturup "eve haftada 2-3 kere balık almanın" planlarını yapıyor.
Ağlardan da daha çok İstavrit çıkıyormuş, Palamutun tanesini 30 Ytl'ye sattıklarından bahsediyorlardı.
Bir balığa 30 ytl vermek balık yiyemediğim için bana boşa giden para gibi geliyor.
Tabii balıkseverler için durum öyle değil, bütçede müsait olduktan sonra 30 ytl'yi balığa vermek hiçte zor gelmez.
Balık sevenlere ve yiyenlere saygılarımı sunup, bol balıklı bir sezon diliyorum.
"Afiyetle Kalın"
HAMSİ BUĞULAMA;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
3 adet kuru soğan,
3-4 adet taze soğan,
1 demet maydanoz,
2 adet kırmızı biber,
2 adet limon,
Tuz,sıvı yağ.
Yapılışı;
Hamsileri temizleyip,yıkayın.
Ben kılçığını da tamamen çıkarıp,öyle tepsiye dizdim,yiyenler çok rahat etti.
Sebzeleri doğrayıp,fırın tepsisine dizin.
Üzerine ayıklayıp,yıkadığınız hamsileri dizin.
Tuzunu ve 1 çay bardağı kadar sıvı yağı ekleyin.
Bir çay bardağı kadar su ilave edip,tepsinin üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtttığınız fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Balığın suyundan, servis yaparken tabağa eklemeyi unutmayın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...