YE # 26 YEMEK ETKİNLİĞİ = APARATİFLER-MEZELER
Bu ay ki yemek etkinliğimizin konusu;Aparatifler-mezeler.
Yemek Etkinliğimizin evsahibi; "Cafegusto" blogunun sahibi Serpil Hanım.
Bu konu bende "Garnitürler" adı altında geçiyor, Meze ve Garnitür tarzı diğer tariflerime 👉BURADAN bakabilirsiniz.
Patates ile hazırladığım diğer salata tariflerim 👉BURADA
Gelelim tarifimize;
Bu tarifi oldukça basit bir yöntemle elde ettim.
Haşlanmış-püre yapılmış patatesleri kase haline getirip, hazırladığınız garnitürleri içine yerleştiriyorsunuz.
Ben biraz daha muntazam olsun diye, donuts-kekstra pişirme kalıplarından faydalandım.
Önce kalıbı yağladım, daha sonra kıyılmış maydanozla kapladım ve patates püresini yerleştirdim.
Kalıp yağlı olduğu için ters çevirince patates hemen çıktı, içine de garnitürü yerleştirdim.
PATATES KASESİNDE GARNİTÜR;
Malzemeler;
1 kilo haşlamalık patates,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biber,
1 demet maydanoz,
1 kavanoz garnitür,
1 çay bardağı konserve mısır,
3 yemek kaşığı mayonez,
Süslemek için;
Nane yaprakları.
Yapılışı;
Patatesleri haşlayıp, soyun. Çatalla pürüzsüz olacak şekilde ezin.
İçine sıvı yağ, tuz, karabiber ve istediğiniz baharatı ekleyerek tatlandırın ve yoğurarak püre yapın.
Elinizi yağlayıp, irice bir yumurta büyüklüğünde ki püreyi, kase şekline getirin.
Patates kasesinin dışını ince kıyılmış maydanoz ile kaplayın.
Garnitürü ve mısırı süzgece boşaltıp, süzün.
3 kaşık mayonez ile karıştırın.
Hazırladığınız patates kasesinin içine yerleştirin.
Üzerlerini nane yaprakları ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
harika görünüyolar lakin bu kekstra kalıbı nasıl bide onu görseydik.ellerinize sağlık harikasınız
YanıtlaSilSevgili Sümeyra,
YanıtlaSilPatates kaselerini hazırlarken kullandığım kalıbı merak etmişsin.
Senin için resmini çekip,buraya ekledim.