Sevgili Ayşe'nin başlattığı etkinliğin bu ay ki konusu;En tatlı hediyeler.
Ev sahibi;
Burçin'in Denemeleri blogundan Burçin Hanım.
Etkinliğe "çikolatalı elmalı toplar" tarifi ile katılıyorum.
Burçin'e kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Az daha bu etkinliğe katılamayacaktım.
Pazartesi günü hindistan cevizi dolgulu kurabiye tarifini yazdım akşama bilgisayarım çöktü.
Hemen teknik lisenin bilgisayar bölümünde okuyan yeğenim Yunus Emre'ye haber verdim.
Sağolsun bilgisayarı yeniden yükledi ama internete giriş yapmamızı sağlayan modem sorun çıkardı.
Bir türlü bilgisayar ile modem arasında ki bağlantıyı kuramadık.
Yazın bilgisayarı formata gönderdiğimiz zamanda böyle bir sorun çıkmıştı, tekrar kuracağız diye10 gün uğraşmıştık.
İnternete girmem 10 günü bulmuştu.
Bende bugün modemi söküp aldığımız yere gittim, bana bir iki tavsiyede bulundu, gerekirse eve gelip, kurabileceğini söyledi.
Neyse ki modem bu sefer sorun çıkarmadı ve çalıştı.
Bu çöküşle birlikte bütün resimlerim, müziklerim silindi.
Resimlerimi cd'ye kaydettiğim için ciddi bir kayıp yok ama movie maker'da video yapmak için topladığım fon müziklerinden oluşan arşivim kayıt etmediğim için silindi, gitti.
Aklıma geldikçe "eyvah! buda silindi, şuda silindi" diye kendi kendime söylenip, duruyorum.
Sık sık kullandığım Word yok oldu, yazı stillerim kısıtlandı.
Tüm bunlar 1 hafta önce olsaydı, okuldan bayram izni için gelen oğlum istediğim programları yükler, bilgisayarı donatırdı.
Oğlum okula döndü, ertesi gün bilgisayar çöktü.
Resimlerimin kayıtlı olmasıyla avunup, silinenler için üzülüyorum.
Neyse giden gitti, yola devam!....
"Afiyetle Kalın"
ÇİKOLATALI ELMALI TOPLAR;
Malzemeler;
1 paket petibör bisküvi,
2 adet elma,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz,
1 yemek kaşığı tarçın.
Üzeri için;
1 tablet bitter çikolata,
yarım çay bardağı süt,
Süslemek için yenilebilir inci veya hindistan cevizi.
Yapılışı;
Bisküvileri robottan çekerek yada elinizle iyice ufalayın.
Elmaları soyup, redeleyin.
Portakalın kabuğunu yıkayıp,rendeleyin.
Cevizi ve tarçını ekleyin, yoğurun.
Kıvamlı bir hamur haline gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Çikolatayı süt ile birlikte eritip, topları erimiş çikolataya batırıp, her yerini kaplamasını sağlayın.
Üzerini isterseniz yenilebilir inci taneleri veya hindistan cevizi ile süsleyin.
Çikolatanın donmasını bekleyip, minik kağıt kaplara yerleştirin.
"Afiyet Olsun"