Tadının güzelliği yanında, vakit darlığında misafir için kurtarıcı bir ürün.
Tatlısı-tuzlusu hatta mantısı bile yapılıyor.
Bu örgü şeklinde ki milföyü ablamdan öğrendim.
Efe'nin doğum günü için bize toplandığımızda, tavuklu milföy pişirecektim.
Ablam da "ben yeni bir şekil öğrendim onu yapayım" dedi ve milföylerin birazı ile hemen bu böreklerden hazırladı.
Bu şekli o gün ablamdan öğrendim, daha sonra da sık sık yaptım.
Birde içine elmalı-tarçınlı-cevizli bir iç hazırlayıp, piştikten sonra üzerine pudra şekeri dökerek tatlısını hazırlıyorum.
Elmalı-tarçınlı milföyün tarifi 👉BURADA
Bu tariflerin mönüsünde yer aldığı çay masasının resimleri de 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru,
Beyaz peynir,maydanoz,
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı.
Çörekotu.
Buzunu çözdürdüğünüz milföy yaprağını çam ağacının yaprakları gibi kesin.
.jpg)
İçine maydanozlu peynir yada ağız tadınıza uygun (patates-sosis-ıspanak gibi)bir iç yerleştirin.
.jpg)
İçine maydanozlu peynir yada ağız tadınıza uygun (patates-sosis-ıspanak gibi)bir iç yerleştirin.
.jpg)
Başında ki ve sonunda ki parçayı içine katlayın, kestiğiniz kenarları saç örgüsü yapar gibi bir sağdan,bir soldan alarak iç malzemesinin üzerine kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz yada hafif yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"