Bu tarif Sofra dergisinin Nisan sayısında yayınlandı, üstelik kapakta tarifin resmini kullanmışlardı.
Bazı tarifler vardır beni çok etkiler, gördüğüm anda "bunu mutlaka yapmalıyım ve yemeliyim" diye düşünürüm.
Hatta tadının neye benzediğini düşünüp, ağzımda hissederim.
Daha önce asma yaprağında enginar dolması ve kabak çiçeği dolmasında böyle hissettim.
Enginarı pişirdim ve tattım, kabak çiçeği dolmasını da bu sefer köye gidince denedim.
Bu tariftede böyle oldu, resmi görmem yetti.
Ben mutlaka bunu yapmalıyım dedim ve yaptım.
Tat olarak beni hayal kırıklığına uğratmadı, nefis bir tadı var.
Tarifte patlıcan kızartılmıyordu ama ben kızartarak yaptım, lezzeti ikiye katlandı.
Makarnaya salça değil, domates ekledim.
Patlıcana uyan mor renkli taze reyhan ile süsledim.
Bostan patlıcanı ile yaptığım diğer tarifler 👉BURADA
Patlıcan ile yaptığım tariflerde 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
25 Ağustos 2008 Pazartesi
22 Ağustos 2008 Cuma
HİNDİSTAN CEVİZLİ TOP KEK
Top kekler servis kolaylığı sebebi ile sık sık tercih ettiğim bir kek türü.
Top kek pişirmek için krem karamel kalıplarını kullanıyorum.
Son dönemlerde silikon kek kalıpları ile de pişirmeye başladım.
Silikon kek kalıpları da oldukça kullanışlı oluyor.
Keklerin üzerini istediğiniz gibi süsleyebilir yada sade olarak tüketebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
21 Ağustos 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)