6 Mart 2009 Cuma

KÜP KEK PASTASI

Bu tarifi geçenlerde sevgili arkadaşım Disal'de gördüm.
Çok hoşuma gitti, hem çok pratikti, hem de çok güzel görünüyordu.
Hemen denedim, üstelik tadı da nefis oluyor.
Eee daha ne olsun, bir tariften daha ne beklenir : )
Bu arada Disal muhallebi kısmını puding ile yapmış, ben klasik tavuk göğsü ile hazırladım.
Kalabalık misafirlere yapacağım için dikdörtgen Borcam kullandım, pudigle her tarafını kaplayamayacağımı düşündüğüm için tavuk göğsü tatlısında kullandığım muhallebiden pişirip, bol bol onu kullandım.
Muhallebi piştikten sonra içine küçük bir pakat labne peyniri ekliyorum.
Kek için ben hazır kakaolu pasta tabanı kullandım.
Keki kendiniz de yapabilirsiniz yada evde olan 1 gün önceden kalmış kekleride kullanabilirsiniz.
Birde süslemek için hazır çikolata sosu yerine pastatabanın artan kısmını ufalayarak üstünü kaplayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

KÜP KEK PASTASI;
Malzemeler; (Ölçüler dikdörtgen Borcam içindir)
1 adet hazır kakaolu pasta tabanı,
Muhallebisi için;
100 gram margarin,
2 su bardağı un,
2 su bardağı toz şeker,
2 litre süt,
2 paket vanilya,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
Piştikten sonra eklemek için;
1 küçük paket labne peyniri,
Üzeri için;
1 paket çikolatalı sos,
Sosu pişirmek için;
2,5 su bardağı süt,
Kuruyemiş veya hindistan cevizi.

KÜP KEK PASTASI TARİFİ;
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, içine unu ekleyip, un kokusu gidene kadar 6-7 dakika kavurun.
Sütü ılıtın ve kavrulmuş unun üzerine ekleyin.
Toz şekeri ve vanilyayıda ekleyerek sürekli karıştın.
El blenderi ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar (sürekli karıştırarak) pişirin.
Piştikten sora içine labne peyniri ekleyip karıştırın.
Muhallebiden 2 kepçe kadar alıp, Borcam'a yayın.

 
Kakaolu kekleri küp küp doğrayın.
Borcam'da ki muhallebinin üzerine küp kekleri yerleştirin.
Keklerin üzerine kalan muhallebiyi yayın.
Çikolatalı sosu, 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
Hazırladığınız sosu muhallebinin üzerine yayın.
Muhallebi iyice soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Üzerini kuruyemiş veya hindistan cevizi ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

3 Mart 2009 Salı

FIRINDA KIYMALI KARNABAHAR

muhteremle afiyetle
Karnabahar, çoğu kimsenin sevmediği bir sebze.
Piştiği zaman evde bıraktığı kokuda hiç hoş değil ama faydaları da saymakla bitmeyecek bir sebze.
Pişirme şeklinde değişiklik yaparak kendi ağız tadınıza uygun olan karnabahar yemeğini ortaya çıkarabilirsiniz.
Sevmeyenler;
Fırında bu şekilde bol kaşarlı ve beşamel soslu olarak pişirip, karnabahara bir şans daha verin.
"Afiyetle Kalın"


28 Şubat 2009 Cumartesi

KURU MEYVALI TOPLAR

YAMAN ETKİNLİK=5 ÇAYINA LOKMALIK MİNİ TATLAR
Yaman etkinliğimizin bu ay ki konusu; 5 çayına lokmalık mini tatlar.
Ev sahibimiz; "Leziz Sofralar" blogundan Seval Hanım.
Etkinliğe kuru meyve şekerlemeleri, kuru kayısı ve pötibör bisküvi ile hazırladığım, minik toplar ile katılıyorum.
Bu tarz topları genellikle elmalı hazırlıyorum, hatta "en tatlı hediyeler" etkinliğine elmalı olanlar ile katılmıştım.
Bakınız;
Çikolatalı Elmalı Toplar
"Afiyetle Kalın"