2 Nisan 2009 Perşembe

ENGİNAR DOLMASI

Muhterem'le Afiyetle Enginar pazar tezgahlarında görünmeye başladı.
Ben enginarı genellikle çanak şeklinde alıp, pişiririm.
Ama son dönemde bir kaç tarifte bütün ve yapraklı haliyle görünce, bende bütün olarak pişirmeye heveslendim.
Bu işin ustaları bu yazıyı gülerek okuyabilir ama ben ilk defa bütün enginar dolması pişirdim.
Pişirmeden önce internette dolaşıp, Enginar dolmasının püf noktaları nedir? ne yapılır? nasıl yapılır? biraz araştırayım dedim.
Anladım ki ben bu türde bir enginar dolmasının tamamen acemisiyim.
Nasıl yeneceğini bile bilmiyormuşum : )
Piştiği zaman yapraklarının yenebileceğini sanıyordum ama değilmiş,
yaprağı dişlerimizle sıyırıp, atıyormuşuz : )
Akşam eşim gelipte "bunu nasıl yiyeceğiz" dediğinde nasıl yemesi gerektiğini anlattım "desene bu akşam açız" dedi gülerek, neyseki başka yemek vardı : )
Diğer arkadaşların sayfalarında dolaşırken, bazı sayfalardaki yorumları ve benim gibi acemilerin sorularını gördükçe "en iyisi ben bu tarifi bol resimli yapayım, her aşamasını (yenmesi dahil) resmini çekeyim" diye düşündüm.
Onun için bol resimli bir tarif oldu.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri  

30 Mart 2009 Pazartesi

KURU KAYISILI PASTA


YAMAN ETKİNLİK; KURUTULMUŞ MEYVELER
Bu ayın etkinlik konusu "kurutulmuş meyveler"
Ev sahibimiz; "Sarıkuş" blogunun sahibi Seher Hanım.
Bundan önceki etkinliğe de kuru meyve ile hazırlanmış bir tarif ile katılmıştım.
Bakınız; Kuru Meyvalı Toplar
Yine kuru kayısı ile hazırladığım tart için bakınız; Kayısılı-Fıstıklı Tart
Mart ayının etkinlik konusu belli olunca bu sefer ne zamandır denemek istediğim
kuru kayısılı pastayı yapmaya karar verdim.
Pastanın üzerindeki kayısıları komposto olarak pişirip, bir gün buzdolabında bekletiyorsunuz ve kuru kayısıların görüntüsü yaş kayısı ile aynı oluyor.
Ben kompostoyu pişirdikten sonra 1 gün dolapta bekletmeyip, aynı gün pastayı hazırladım, şekilleri o yüzden çok muntazam olmadı.
Pandispanyayı kakaolu kullandım.
Taze portakal suyu ile pandispanyayı ısladım.
İç kısmına iri çekilmiş ceviz içi serptim.
Kenarlarını file fındık ile kapladım.
Tam orta kısmında pudra şekeri ile çırpılmış 1 çay bardağı taze krema kullandım.
"Afiyetle Kalın"

26 Mart 2009 Perşembe

YULAFLI EKMEK

muhteremle afiyetle

YE# 43 EKMEK TARİFLERİ;
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Ekmek.
Etkinliğin ev sahibi ise Binbir Çeşni blogunun sahibi olan Sevgili arkadaşımız Saliha.
Saliha etkinliğe gönderilen bütün tarifler için ayrı bir sayfa açtı, etkinlikte yer alan tarifler BURADA
Etkinliğe Söke unun "Yulaf Unu Karışımı" ile hazırladığım ekmekler ile katılıyorum.
Ekmek yapmak için illa ekmek makinanızın olması gerekmez.
Ben bu ekmekleri ekmek makinası olmadan fırında pişirdim.
Söke unun ekmek yapmak için hazırladığı unlar ile 2 yıl önce Lezzet dergisinin promosyonu ile tanışmıştım.
Dergiden çıkan paket ile ilk defa evde ekmek pişirmiştim.
1 paketin içinde 2 paket un,2 paket maya bulunuyor.
İsterseniz büyük 1 ekmek, yada 2 ekmek yapabiliyorsunuz, yada ihtiyacınız azsa 1 paketini pişiriyorsunuz.
Üst resimde görmüş olduğunuz küçük ekmekleri hepimiz çok sevdik.
Bu ekmekler kızıma Heidi'de ki küçük ekmekleri hatırlattı.
Bu ekmekleri bir pazar sabahı kahvaltı için hazırladım.
Ekmekleri küçük porsiyonlar halinde hazırladıktan sonra üzerlerine çörek otu ve kuru biberiye serptim.
 "Afiyetle Kalın"