Bamya sevmeyen bendeniz, eşim ve kızım içim bamya pişirmeye devam ediyorum.
Bamyanın tadına bakmasam bile değişik yöntemlerle pişirip, bizimkilerin fikrini alıyorum.
Bu tarifteki bamyanın çerez gibi olduğunu söylediler.
Onlara katılıyorum, bamya tavadan çıktığı anda çıtır çıtır haliyle çerez gibi olduğunu belli ediyordu.
Bu tarifi Lezzet dergisinin 2008 Ağustos sayısında görüp, denedim.
Dergide bol limon dilimleri ile servis yapılması öneriliyordu.
Bamya ile hazırladığım tariflerin hepsi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
24 Temmuz 2009 Cuma
23 Temmuz 2009 Perşembe
KÖFTE PATLICAN DİZME
Patlıcanı sevmeyen neredeyse yok gibidir.
Yaz aylarında çeşitli şekillerde pişirip, afiyetle yeriz.
Ben misafir mönülerin de sebze olarak ilk önce patlıcana yer veriyorum.
Patlıcanı pişirmenin ve değişik yemek yapmanın öyle çok çeşidi varki, insan nasıl pişirsem diye hiç sıkıntıya girmiyor.
Mesela taze fasulyenin pişirme biçimleri, tarifleri bir elin parmaklarını geçmez.
Bu tarifteki köfteler sayesinde çocuklarda bu sebzeyi rahatlıkla yiyor.
Köfteleri hazırladıktan sonra fırın tepsisine dizip fırında kızartırsanız, köfteleriniz hem daha lezzetli olur hemde daha iyi bir görüntü verir.
Pişirmek için fırınıda kullanabilirsiniz, dibi geniş bir tencereye dizerek ocaktada pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KÖFTE PATLICAN DİZME;
Malzemeler;
Köfte için;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ufalanmış ekmek içi,
1 adet orta boy rendelenmiş soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Fırın tepsisini yağlamak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Ayrıca;
1 kilo patlıcan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
Yapılışı;
Köfte malzemelerini yoğurun.
Yuvarlak şekiller vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıttığınız fırında köfteleri pişirin.
Patlıcanları alacalı olarak soyun.
Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
Suyun içinden sıkarak çıkarın, yıkayın ve 1 parmak uzunluğunda kesin.
Dibi geniş bir tencereye 1 patlıcan, 1 köfte olarak bütün malzemeyi dizin.
Üzerine su ile incelttiğiniz salçalı suyu dökün.
Kısık ocakta ağır ağır pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Yaz aylarında çeşitli şekillerde pişirip, afiyetle yeriz.
Ben misafir mönülerin de sebze olarak ilk önce patlıcana yer veriyorum.
Patlıcanı pişirmenin ve değişik yemek yapmanın öyle çok çeşidi varki, insan nasıl pişirsem diye hiç sıkıntıya girmiyor.
Mesela taze fasulyenin pişirme biçimleri, tarifleri bir elin parmaklarını geçmez.
Bu tarifteki köfteler sayesinde çocuklarda bu sebzeyi rahatlıkla yiyor.
Köfteleri hazırladıktan sonra fırın tepsisine dizip fırında kızartırsanız, köfteleriniz hem daha lezzetli olur hemde daha iyi bir görüntü verir.
Pişirmek için fırınıda kullanabilirsiniz, dibi geniş bir tencereye dizerek ocaktada pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KÖFTE PATLICAN DİZME;
Malzemeler;
Köfte için;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ufalanmış ekmek içi,
1 adet orta boy rendelenmiş soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Fırın tepsisini yağlamak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Ayrıca;
1 kilo patlıcan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
Yapılışı;
Köfte malzemelerini yoğurun.
Yuvarlak şekiller vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıttığınız fırında köfteleri pişirin.
Patlıcanları alacalı olarak soyun.
Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
Suyun içinden sıkarak çıkarın, yıkayın ve 1 parmak uzunluğunda kesin.
Dibi geniş bir tencereye 1 patlıcan, 1 köfte olarak bütün malzemeyi dizin.
Üzerine su ile incelttiğiniz salçalı suyu dökün.
Kısık ocakta ağır ağır pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
21 Temmuz 2009 Salı
VİŞNELİ JÖLELİ TATLI
YAMAN ETKİNLİK - KIRMIZI MEYVELER
Bu ay Yaman Etkinliğin konusu "Kırmızı Meyveler" olarak belirlendi.
Ev sahibimiz Yemek Kokusu blogunun sahibi, Tuğba Hanım.
Mevsimin getirdiği kırmızı meyvelerin arasından ben vişneyi tercih ettim.
Bu tatlıyı istediğiniz meyve ve jöle ile hazırlayabilirsiniz.
Diğer vişneli tariflerim;
İrmikli Vişne Muhallebili Tatlı
Vişneli Tart ve Tartölet
Birde kirazla yaptığım ama vişnelide çok güzel olan bir tarifim var.
Kirazlı Jöleli Puding
"Afiyetle Kalın"
VİŞNELİ JÖLELİ TATLI;
Malzemeler;
2 su bardağı vişne,
1 paket Dr. Oetker vişneli jöle,
Muhalebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Süslemek için; nane yaprakları.
Yapılışı;
Vişnelerin çekirdeklerini çekirdek çıkarma aleti ile çıkarın.
Jöleyi üzerinde ki tarife göre pişirin.
Pişen jöleyi sürekli karıştırarak biraz soğutun.
Krem karamel kaplarını su ile çalkalayıp, içine vişne tanelerinden yerleştirin.
Ilık haldeki jöleyi vişnelerin üzerine dökün.
Jöle vişnelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır.
İçindeki jölenin donması için krem karamel kaplarını buzdolabına yerleştirin.
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi jöleyi eritmemesi için, karıştıra karıştıra soğutun.
Üzerinin kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
Soğuyan muhallebiyi buzdolabından çıkardığınız vişneli jölelerin üzerine yerleştirin.
Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Servis için;
Krem karamel kaplarını servis tabağına ters çevirin.
Eğer kalıptan çıkmakta direnirse, bıçakla bir kenarından hafif aralayarak hava girmesini sağlayın.
Servis tabağını nane yaprakları ve vişne ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Bu ay Yaman Etkinliğin konusu "Kırmızı Meyveler" olarak belirlendi.
Ev sahibimiz Yemek Kokusu blogunun sahibi, Tuğba Hanım.
Mevsimin getirdiği kırmızı meyvelerin arasından ben vişneyi tercih ettim.
Bu tatlıyı istediğiniz meyve ve jöle ile hazırlayabilirsiniz.
Diğer vişneli tariflerim;
İrmikli Vişne Muhallebili Tatlı
Vişneli Tart ve Tartölet
Birde kirazla yaptığım ama vişnelide çok güzel olan bir tarifim var.
Kirazlı Jöleli Puding
"Afiyetle Kalın"
VİŞNELİ JÖLELİ TATLI;
Malzemeler;
2 su bardağı vişne,
1 paket Dr. Oetker vişneli jöle,
Muhalebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Süslemek için; nane yaprakları.
Yapılışı;
Vişnelerin çekirdeklerini çekirdek çıkarma aleti ile çıkarın.
Jöleyi üzerinde ki tarife göre pişirin.
Pişen jöleyi sürekli karıştırarak biraz soğutun.
Krem karamel kaplarını su ile çalkalayıp, içine vişne tanelerinden yerleştirin.
Ilık haldeki jöleyi vişnelerin üzerine dökün.
Jöle vişnelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır.
İçindeki jölenin donması için krem karamel kaplarını buzdolabına yerleştirin.
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi jöleyi eritmemesi için, karıştıra karıştıra soğutun.
Üzerinin kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
Soğuyan muhallebiyi buzdolabından çıkardığınız vişneli jölelerin üzerine yerleştirin.
Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Servis için;
Krem karamel kaplarını servis tabağına ters çevirin.
Eğer kalıptan çıkmakta direnirse, bıçakla bir kenarından hafif aralayarak hava girmesini sağlayın.
Servis tabağını nane yaprakları ve vişne ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)