3 Ağustos 2009 Pazartesi

TAVUKLU BAMYA

Bamyalar kartlaşıp, çekirdekleşmeden sık sık bamya pişirip, değişik tarifler deniyorum.
Bu tarifide geçenlerde yayınladığım Bamya Kızartması tarifinin olduğu Lezzet dergisinde görüp, pişirdim.
Tavukları bamyalarla birlikte pişirmek yerine ayrıca pişirip, içine ekliyorsunuz.
Ben tavukları teflon pilav tenceresinde kendi suyu ve yağı içinde pişirdim.
Deriside çok güzel kızardı ama bizim aile deri yemediği için servis sırasında tavuğun derilerini soydum.
Bamya ile hazırladığım tariflerin hepsi 👉BURADA 
"Afiyetle Kalın"


29 Temmuz 2009 Çarşamba

BÖĞÜRTLENLİ, JÖLELİ TATLI

Muhterem'le Afiyetle YE# 47 SOĞUK İKRAMLAR= BÖĞÜRTLENLİ TATLI
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu, soğuk ikramlar olarak belirlendi.
Ev sahibimiz; Anne Kız Mutfaktayız blogunun sahibi, Birsel Hanım ve şirin kızı İrem.


27 Temmuz 2009 Pazartesi

VİŞNE KOMPOSTOSU

Muhterem'le Afiyetle Sıcak havalarda, soğuk içecek çok iyi oluyor.
Bu sıcaklarda vişne kompostosu buzdolabımdan hiç eksik olmuyor.
Hemen hemen her meyvenin kompostosunu yapabilirsiniz fakat ekşi tadı ile vişne kompostosu, sıcak havalarda daha bir serinletici oluyor.
Komposto servisi genellikle kasede yapılır ama bizim evde hele vişne kompostosu ise mutlaka bardakta içilir.
Ramazan ayında iftar sofralarında içecek olarak asitli içecekler yerine bu tür sağlıklı ve serinletici içecekleri servis yapacağız.
Vişne mevsimi geçmeden buzluklarınıza bir kaç poşet vişne yerleştirmeyi unutmayın.
"Afiyetle Kalın"