18 Ağustos 2009 Salı

KEMALPAŞALI MUHALLEBİ

Bu tatlıyı 2007 yılında Yemeklik blogunun sahibi olan arkadaşım Hatice'de gördüm.
Muhallebi ile kemalpaşayı bir tarifte kullanma fikri çok hoşuma gitmişti.
Son günlerde bu tatlıyı sık sık hazırlıyorum.
İlk yaptığımda kup olarak hazırladım ve kemalpaşanın şerbetinide muhallebiye ekledim.
Şerbet o şekilde biraz fazla geldi.
Artık küçük sufle kaplarında ve kemalpaşanın şerbetini süzerek yerleştiriyorum ve üzerine de çikolatalı sos döküyorum.
Daha güzel oluyor.
Kemalpaşa, çikolatalı sosun altında kaldığı için, misafirler birden o toparlak bölümün altında ne olduğunu anlayamıyorlar.
Muhallebiyi hazır değil, bol limon kabuğu rendeleyerek kendim pişiriyorum.
Kemalpaşa pişirirken hiç fire vermeden, dağılmadan piştiği için "gegeler" markasını kullanıyorum.
"Afiyetle Kalın"
KEMALPAŞALI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
Yarım paket kemalpaşa,
Kemalpaşayı pişirmek için;
2 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Muhallebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
1 paket vanilya.
Üzerine;
Tarçın,
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos,
2 su bardağı süt,
Hindistan cevizi.
Yapılışı;
Kemalpaşanın şerbet malzemelerini dibi geniş bir tencerede kaynatın.
Kaynayınca içine kemalpaşaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şerbetinin içinde soğuttuktan sonra kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarın.
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri, rendenin en ice tarafı ile rendelediğiniz limon kabuklarını ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Kupların yada kaselerin içine 1 adet kemalpaşa yerleştirip, üzerine tarçın serpin.
1 kepçe muhallebi yerleştirip, en üstünede tekrar 1 adet kemalpaşa yerleştirin.
Kemalpaşanın üzerine tarçın serpip, 2 bardak süt ile pişirdiğiniz çikolatalı sostan 1-2 kaşık dökün.
Hindistan cevizi ile süsleyerek soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bentler Mesire Yeri'nde geçen ay gittiğimiz piknikle ilgili yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye - Bentler'de Piknik

15 Ağustos 2009 Cumartesi

ERİKLİ KEK


Bugünlerde kırmızı erikleri tezgahlarda bol bol bulabilirsiniz.
Meyva olarak tüketebileceğiniz gibi kompostosunu hazırlayabilir, sütlü tatlılarda ve keklerde de kullanabilirsiniz.
Beyaz bir kekin içinde kırmızı rengi ile nefis bir görüntü ortaya çıkıyor.
Kek piştikten sonra servis yaparken, üzerine meyvalı sos dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


11 Ağustos 2009 Salı

TON BALIKLI SALATA


Balığı çok seven eşim, yazın balıktan uzak kalmamak için konserve ton balığına bile razı oluyor.
Bazen ton balığını bu şekilde hazırlayarak hem salatayı, hemde balık sunumunu aradan çıkarmış oluyorum.
Daha teferruatlı, daha güzel ton balığı salatası hazırlayabilirsiniz.
Bu en basit hali olan, bol yeşillikli salatanın üzerinde ton balığı yerleştirerek hazırlanan bir salata oldu.
"Afiyetle Kalın"

TON BALIKLI SALATA;
Malzemeler;
1 adet mor kıvırcık (lollo rosso)
1 demet roka,
Çeyrek göbek salata (atom)
3-4 adet taze soğan,
1 adet ton balığı konservesi,
1 adet limonun suyu,
tuz, zeytinyağı.
Yapılışı;
Yeşillikleri bol su ile yıkayıp, süzün.
Taze soğanı temizleyip, doğrayın.
Yıkadığınız yeşillikleri isterseniz doğrayarak, isterseniz elinizle büyük parçalar halinde kopararak servis tabağına yerleştirin.
Üzerine yağını süzdüğünüz ton balığını yerleştirin.
Biraz tuz ve zeytinyağı ve bol limon ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Belgrad Ormanında ki Neşet Suyu Mesire yeri ile ilgili yazıyı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Belgrad Ormanı Neşet Suyu Mesire Yeri