3 Kasım 2009 Salı

KURUYEMİŞLİ SEMİZOTU SALATASI

Cuma günü semt pazarına gittiğim zaman tezgahlarda semizotu ve kuzukulağı bulunmasına çok şaşırdım.
Sıcak havalarda pazarda ki yerini alan bu yeşillikler, havanın soğumasıyla ortadan kalkmışlardı.
Bu hafta hava soğuk olmasına rağmen, hemen hemen bütün tezgahlarda semizotu ve kuzukulağı vardı.
Semizotunu salata olarak, yemeğinden daha çok severim.
Yaz aylarında sık sık salata ve yemek olarak masamızda ki yerini aldı.
Salata olarak hep yoğurtlu hazırlıyordum ama son dönemde kuruyemişli olarak hazırladım ve kavrulmuş fıstığın tadının bu salataya çok yakıştığını fark ettik.
Kavrulmuş olarak fıstığı, salatanın içinde ilk kez yedim.
Kesinlikle son olmayacak ve sık sık kavrulmuş dolmalık fıstığı salatalarıma eklemeye devam edeceğim.
"Afiyetle Kalın"


30 Ekim 2009 Cuma

EKMEK KASESİNDE SALATA

Muhterem'le AfiyetleYE# 50= ÖNCE GÖZE SONRA DAMAĞA
Yemek etkinliğimizin 50.sinin ev sahipliğini "Chaplin Cafe" blogunun sahibi olan arkadaşımız Burcu üstlendi, kendisine kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Etkinliğimizin konusu; Önce göze sonra damağa.
Benim yemeklerimde en önem verdiğim konuların başında görünüm geliyor.
Yemek ilk önce görüntüsü ile doyurmalı sonra tadı ile.
Hele bu yemekleri sayfamda yayınlayacaksam, yada misafir için hazırladıysam görüntüsüne daha fazla önem veriyorum.
Bu tarif yada süslemeyi geçen yıl yemek dergisinde görmüştüm.
Çok ilginç bir fikirdi, denedim.
En güzel tarafı hazırlıyorken kendinizi çiçek aranjmanı yapıyormuş gibi hissetmeniz.
En kötü tarafı salata bitince elinizde kalan kocaman bir ekmek oluyor.
Salata bitince ekmeği küp küp doğrayıp, et suyu ile ıslattım ve papara olarak değerlendirdim.
Süsleme için istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
Ben tariften farklı olarak kurabiye kalıpları ile kesilmiş kaşar dilimlerini ve bebek mısırdan kestiğim dilimleride ekledim.
Kırmızı rengi ve küçük boyutu ile cherry domates te çok yakışır.
"Afiyetle Kalın"


27 Ekim 2009 Salı

KAHVALTI MASASI-3

Görmüş olduğunuz bu kahvaltı masasını tamamı hanımlardan oluşan misafirlerime hazırladım.
Misafirler hanım olunca, tatlı-tuzlu-börek-salata derken masa, kahvaltı masasından daha çok, gün masasına benzedi.
Benim gittiğim kahvaltılarda da bu şekilde bir mönü hazırlandığı için, bende misafirlerime böyle hazırlıyorum.
Zaten biz toplanıncaya kadar öğlen saati olduğu için bu hazırlananlar çok gelmiyor.
Böyle masaların en güzel tarafı sevdiğiniz insanlarla bir arada olmak ve güzel bir sohbet eşliğinde vakit geçirmek.
KAHVALTI MÖNÜSÜ;

Domatesli Peynirli Pide
Bu pideyi evdeki bütün tart kalıplarımı kullanarak 3 adet yaptım.
Masaya oturduğumuzda diğer iki pideyi dilimleyerek tabaklara servis yaptım.
Üçüncü pide isteyen olursa diye, servis tabağında masada ki yerini aldı.


Köy Böreği
Bu böreği sağolsun annem yapıp, getirdi.
Ne yazık ki incecik yufka açmayı bilmiyorum : (


Zeytinyağlı Biber Dolması


Garnitürlü Patates Salatası
Patateslerim taze patatesti, akşamdan haşladığım ve soğuttuğum halde taze olduğu için doğrarken biraz dağıldılar : (


Kemalpaşalı Muhallebi
Bu yaz favori tatlımız bu oldu.
Sık sık hem kendimize, hemde misafirlerimize bu tatlıdan hazırladım.
Önceden üzerine sos dökmüyordum ama soslunun daha güzel olduğunu görünce artık sossuz yapmaz oldum.


Klasik kahvaltılıklar;
Peynir, zeytin çeşitleri, kaymak-bal-vişne reçeli.

"Afiyetle Kalın"