Hava giderek soğuyor.
Soğuk demek mönüye çorbayı da dahil etmek demek.
Sıcak yaz günlerinde dönüp bakmadığımız çorbayı, kışın masamızdan eksik etmiyoruz.
Bu arada bu çorbayı yazın soğuk olarakta tüketebilirsiniz.
Buğday zor piştiği için ya akşamdan ıslatın, yada haşlayarak kullanıma hazır hale getirin.
Ben buğday salatası için hazırladığım buğdaylardan buzdolabına çorbalık olarak ayırıp, daha sonra çorba pişiriyorum.
Buğday ile hazırladığım diğer tariflerim;
Buğday Salatası (yeşillikli)
Buğday Salatası (kızartmalı)
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış buğday,
1 adet orta boy soğan,
1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 tepeleme dolu yemek kaşığı un,
Tuz, zeytinyağı ve kuru nane.
TERBİYELİ BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ;
Tencereye 4-5 kaşık zeytinyağını dökün.
Küçük doğradığınız soğanları kavurun.
Üzerine 5 bardak su ilave edin.
Su kaynayınca haşlanmış buğdayı ekleyin.
1 adet yumurta, un, ve yoğurdu yarım bardak su ile çırpın, içine yoğurdun kesilmemesi için birazda çorbanın sıcak suyundan ilave edin.
Buğday pişince hazırladığınız terbiyeyi sürekli karıştırarak, çorbaya ilave edin.
Tuzunuda ilave edip, terbiye ile birlikte bir miktar daha kaynatın.
Küçük bir sahanda zeytinyağında kuru nane ve isterseniz kırmızı pul biberi kızdırarak çorbanın üzerine dökün.
Kışın sıcak sıcak, yazın serin serin için.
"Afiyet Olsun"