Makarna ?
Pilav ?
Patates kızartması?
Yoksa patates püresi mi ?
Püre ile köfteyi bir arada pişirip, o şekilde sunmaya ne dersiniz?
İşte bu tarif, ikisinin bir arada olduğu ve hem göze hem damağa hitap eden bir tarif.
Misafir için uygun, şekil vermekle uğraşmadığınız için pratik.
Bizimkilerin acelesi yüzünden ben fazla kızartamadım ama siz üzerini biraz daha fazla kızartabilirsiniz.
Not: Bu ölçü kare Borcam içindir.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
Köfte malzemesi;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet kırmızı biber,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Patates püresi için;
1 kilo haşlamalık patates,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 su bardağı süt,
Tuz ve karabiber.
Üzerine serpmek için;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Fırın tepsisini yağlamak için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Patatesleri iyice yıkayın ve bol su ile haşlayın.
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, çok küçük doğradığınız kırmızı biberi, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Kare Borcam'ı yağlayın.
Hazırladığınız köfte harcını tepsinin dibine dümdüz olacak şekilde yerleştirin.
Haşlanan patatesleri soğuk suyun içine atın ve soyun.
Sıcakken çatalla iyice ezin.
İçine tuz, karabiber, tereyağ ve sütü ilave ederek pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
Patates püresini tepsideki köftenin üzerine yayın.
Hazırladığınız malzemeyi önceden ısıttığınız orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Köftenin pişmesine yakın, kaşar rendesini ekleyin.
Kaşar eriyip, hafif kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Pişen yemeğinizi dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"