21 Ocak 2010 Perşembe

DİKKAT EMEK HIRSIZI VAR!

İnternet aleminin, blog yazarlarının baş belası emek hırsızlarına bir yenisi daha eklendi.
Dün benden sofralarınıza blogunun sahibinin haber vermesi ile olaydan haberim oldu.
Kendiside bu konu hakkında yazı yazmış.
Tarifleri, yazı ve resimleri çalınan blogların listesini de yayınlamış.
Listede kimler var;
Keskinli
Damak Tadı
Bir Demlik Sohbet
Taze Nane
Lezize
Diyalog Yemekleri
Muhteremle Afiyetle
Ezgili Tarifler
Gelibolu17
Nursen Yemek
Lezzet Treni
Lezzet Pınarı
Sevil Altunel
Acemi Şef
Arzumcum
Ve daha pek çok blog.
Hırsız, tarifleri, resimleri, yazıları birebir kopyaladığı yetmiyormuş gibi kategorilerimizi de olduğu gibi sayfasına geçirmiş.
Sayfasına yorum bırakılamıyor.
Sayfada pek çok reklam var, yani bizim tariflerimizle para kazanıyor.
Dün ne yapabiliriz diye biraz araştırayım dedim.
Blogger Google'a ait, sessiz kalmamamız için bende tarifleri çalınan arkadaşlarım ve kendi adıma Google'ın yardım forumuna yazı gönderdim.
Yazıyı görmek ve o kişiyi şikayet etmek için gitmeniz gereken sayfa burada
Şikayet ne kadar çok olursa, o kadar çabuk dikkate alınırız.

İşte hırsız blog;
http://yemek-evi.blogspot.com

19 Ocak 2010 Salı

BUĞDAY SALATASI

Hatırlarsanız, daha önce de buğday salatası tarifi vermiştim.
Bakınız; Buğday Salatası
Fakat o tarifi yaz aylarında hazırladığım için, içinde patlıcan-biber-kabak kızartması vardı.
Bu sefer içinde kızartma olmayan, mevsimine uygun bol yeşillik ve garnitür olan bir buğday salatası yaptım.
İşin içine kızartma girmediği için işiniz daha çabuk bitiyor, salatayı çok kısa zamanda hazırlayabiliyorsunuz.
"Afiyetle Kalın"
BUĞDAY SALATASI;
Malzemeler;
2 su bardağı buğday,
1 su bardağı mısır konservesi,
2 adet kırmızı biber,
2 adet havuç,
3-4 dal taze soğan,
Yarım demet maydanoz ve dereotu,
Tuz, zeytinyağı, isteğe bağlı; nar ekşisi.
Süslemek için;
Cherry domates ve nane yaprakları.
Tarifi;
Buğdayı ayıklayıp, yıkayın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın ve süzün.
Taze soğanı, dereotu ve maydanozu temizleyip, yıkayın ve incecik doğrayın.
Kırmızı biberin tohumlarını çıkarın ve zar büyüklüğünde doğrayın.
Havucun dışını kazıyıp, yıkayın ve zar büyüklüğünde doğrayıp, haşlayın.
Not; İsterseniz havucu haşlamakla uğraşmayıp, havuç turşusu kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız bütün malzemeleri, mısırı, tuzunu ve zeytinyağını ekleyip, iyice karıştırın.
Domates ve nane yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Carousel Alışveriş Merkezi ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Carousel Alışveriş Merkezi

16 Ocak 2010 Cumartesi

CİĞER YAHNİSİ

Sakatat (küçük ve büyükbaş hayvanın iç organları) pek çok kişinin yemediği yemek gurubuna girer.
Bizim eve Kurban Bayramı dışında sakatat olarak sadece tavuk ciğeri girer.
Eşim çok sevdiği halde sağlık açısından uzak durmaya çalışır.
Geçen hafta benden ciğer pişirmemi istediğinde her zaman ki gibi tavuk ciğeri pişirecektim fakat "ben kuzu ciğeri istiyorum" dedi.
Kasapta kuzu bulamadım ama dana ciğeri buldum ve aldım.
Kızartılarak yapıldığı için Arnavut ciğeri yapmak istemedim.
Bol soğanlı, kısık ateşte kendi suyu ve sebzelerin suyu ile pişen yahni yaptım.
Akşam yemeğinde, yanında müceddere ile birlikte servis yaptım.

Diğer ciğer tariflerim için, bakınız;

Arnavut Ciğeri

Yaprak Ciğer

Tavuk Ciğeri

"Afiyetle Kalın"
CİĞER YAHNİSİ;
Malzemeler;

300 gram dana karaciğeri,
3 adet orta boy soğan,
1 adet kırmızı biber,
2 adet sivri biber,
2 adet domates,
Yarım demet maydanoz,
Zeytinyağı, tuzot.
Tarifi;
Ciğeri kuşbaşı doğrayın.
Bol su ile yıkayıp, tencereye yerleştirin.
Kaynamaya başlayınca ilk suyunu dökün.
Tencereyi tekrar ocağa yerleştirin ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp, tencreye ekleyip, biraz kavurun.
Domatesin kabuklarını, soyup, doğrayın.
Kırmızı ve sivri biberlerin tohumlarını çıkarın ve zar büyüklüğünde doğrayıp, domateslerle birlikte tencereye ekleyip, kısık ateşte pişirin.
Not; Pişmesine yakın tuzotu ve doğranmış maydanozu ekleyip, 4-5 dakika kaynatın.
"Afiyet Olsun"