27 Mart 2010 Cumartesi

YARATICI BLOG YAZARI ÖDÜLÜ


Annemin Eli blogunun sahibi olan Zehra ablacığım, beni Kreativ Blogger Ödülüne layık görmüş.
Çok teşekkür ediyorum.
Benimde 7 arkadaş seçmem gerekiyormuş ama sanırım bu ödülü almayan arkadaşım kalmamıştır.
Pek çok Blog yazarının bu ödülü hak ettiğine inanıyorum.
Hepimiz sayfalarımızı güncel tutmak için yepyeni fikirler üretip, sayfalarımızda yayınlıyoruz.
Onun için bu ödülü emek hırsızlığı yapmadan kendi çabasıyla sayfalarını güncelleyen bütün blog yazarlarına gönderiyorum.
"Afiyetle Kalın"

25 Mart 2010 Perşembe

KÖFTELİ NOHUT SALATASI

Nohut salatasını arada sırada yapıyordum ama köftelisini hiç denememiştim.
Bu tarifi geçen yaz Sofra dergisinde görünce denedim.
Bizim evde sevilerek yeniyor.
Köftesi sayesinde çocuklarda beylerde seve seve yiyecektir.
Köftenin yağlarının salatanın içinde donacağını düşünmüştüm ama köfteler yağsız kıymadan hazırlandığı için böyle bir sorun olmuyor.
Köfteler kimyonlu tadı ile salataya ayrı bir lezzet katıyor.
"Afiyetle Kalın"
KÖFTELİ NOHUT SALATASI;
Malzemeler;
200 gram yağsız köftelik kıyma,
Tuz, 1 tatlı kaşığı kimyon ve karabiber,
Kızartmak için;
1 su bardağı ayçiçek yağı.
2 su bardağı nohut,
1 kutu mısır konservesi,
1 adet kırmızı biber,
Yarım demet dereotu,
1 su bardağı doğranmış kornişon ve havuç turşusu,
2 dal taze soğan,
Sosu için;
Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı ve nar ekşisi.
Tarifi;
Nohutları akşamdan ıslatın.
Yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün.
Köfte malzemelerini (kıyma-kimyon-tuz-karabiber) iyice yoğurup, fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
Kızgın yağda kızartıp, kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Haşlanmış nohutların içine köfteleri ve mısırları karıştırın.
Taze soğanı, dereotunu ince ince kıyın, salataya ekleyin.
Kornişonu, havuç turşusunu, kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayın ve salataya ekleyin.
Sos için;
Zeytinyağını, tuzu ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek sosu hazırlayın.
Dilediğiniz kadar nar ekşisi ekleyerek sosunuzu tamamlayıp, salatanın üzerine dökün.
Sosu her tarafına dağılacak kadar iyice karıştırın ve servis yapın.
"Afiyet Olsun"

22 Mart 2010 Pazartesi

ENGİNAR BURGER

Muhterem'le AfiyetleEnginar sezonunu geçen hafta açtım.
Pazardan çanak şeklinde enginar aldım.
Her zaman ki tarifleri mi yapsam yoksa yeni bir tarif mi denesem diye düşünürken aklıma bostan patlıcanı ile yaptığım "patlıcan burger" geldi.
Aldığım enginar çanak şeklinde olduğu için üzerine yerleştireceğim köfteyi çok rahat taşıyabilir diye düşündüm.
Oldukça pratik, çok kolay hazırlanan bir tarif oldu.
Sizi oyalayacak tek şey köfteyi hazırlamak olacak.
Köfte olarak "kırmızı biberli köfte" tarifimde ki köfteyi hazırladım.
"Afiyetle Kalın"