
Kemikli etle pişirilen bu karalahana sarmasını kızkardeşim Tuğba hazırladı.
Biz karalahanayı klasik bir şekilde pişiriyoruz.
Kızkardeşim Trabzon'lu bir aileye gelin gitti, bu şekilde pişirmeyi de eşinin ailesinden öğrendi.
Geçen kış, Tuğba'ya misafirliğe gittiğimizde bize karalahanayı bu şekilde hazırladı.
Kemikli et ve halis muhlis Trabzon tereyağı ile nefis bir sarma olmuştu.
Ellerine sağlık canım : )
"Afiyetle Kalın"
KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI;
Malzemeler;
5-6 parça kemikli kaburga eti,
2 bağ karalahana,
İç malzemesi;
250 gram satır kıyması,
3 adet büyük boy kuru soğan,
2 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı bulgur,
2 adet domates rendesi,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber.
Üzeri için,
ayrıca 3-4 parça tereyağ.
KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI TARİFİ;
Karalahanaların saplarını koparıp, yıkayın ve haşlayın.
İç malzemelerini karıştırın, domates rendesinin etkisi ile sulu bir iç harcı olacak.
Lahanaları biraz tombul olacak şekilde sarın.
Tencerenin dibine yıkadığınız kemikli etleri yerleştirin.
Dolmaları kemiklerin üzerine sıkı sıkı değil, gelişi güzel yerleştirin.
Tencerenin içine 1 su bardağı su ilave edin.
Sarmaların üzerine de 3-4 parça tereyağ ekleyin.
Kısık ateşte su eksilinceye kadar ağır ağır pişirin.
Tekrar 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Son olarak 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
*Tuğba sarmanın suyunun 3 kerede, suyu bittikçe eklenmesi gerektiğini söyledi.
Pişen sarmaları sıcak sıcak kemikli eti ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"