17 Haziran 2010 Perşembe

REGAİB KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!

MÜBAREK REGAİB KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN.
Yapılan hayırların,iyilik ve ibadetlerin her birine yüz sevap yazılan üç aylardan biri olan Recep ayının Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece olan bu ilk Cuma gecesi Regaib Kandili'dir.
Hastalara şifa,borçlulara eda,kimsesizlere hami,muhtaca dost eli,
Küslere barış,işsize iş,mekanı olmayana hayırlı mekan,
Evladı olmayana hayırlı evlad,rızgı dar olanlara bolluk,
Sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul,kandiliniz mübarek olsun.

16 Haziran 2010 Çarşamba

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN ŞÖBİYET

Hazır baklava yufkasını sık sık kullanıyorum.
Eskiden baklavalık yufka bayram dışında kolay kolay bulunmazken şimdi yeri ve zamanı olmadan her an bulunabiliyor.
Bugüne kadar bu yufkalarla pek çok tarif denedim, başından beri "şöbiyet yapacağım" diyordum en sonunda onu da denedim.
Kareleri keserken deneme amaçlı birazını büyük, birazını küçük kestim.
Kendinize yaparken büyük, misafire yaparken bereketli olsun diye küçük kesebilirsiniz.
Tatlının çıtır çıtır olmasını istiyorsanız, şerbetin yada tatlının birinin ılık, diğerinin soğuk olmasına dikkat edin.
İç malzemeniz artarsa "İrmikli Bonbon" hazırlayabilirsiniz.
Ben şöbiyeti ortasında ki irmikli bölüm yüzünden çok seviyorum.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


14 Haziran 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

Taze barbunya pazar tezgahlarında görünmeye başladı.
Barbunyanın tazesini kurusundan daha çok seviyorum.
Şimdilik aldıklarımı temizleyip, pişiriyorum.
Daha sonra kış hazırlığı için temizleyip, buzluğa kaldırmaya başlarım.
Zeytinyağlı taze barbunya pişireceğim zaman arpacık soğan kullanıyorum.
Biraz renk vermesi için havuç, kırmızı kapya biber ve yeşil kalması için ocağı kapattıktan sonra maydanoz ekliyorum.
"Afiyetle Kalın"
ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA;
Malzemeler;
1 kilo taze barbunya,
15 adet arpacık soğan,
2 adet büyük boy domates,
2 adet havuç,
1 adet kırmızı kapya biber,
Çeyrek demet maydanoz,
2 adet kesme şeker,
Tuz, zeytinyağı, arzuya göre çeşitli baharatlar.
Tarifi;
Kabuğunun içinden barbunya tanelerini çıkarıp, yıkayın.
Zeytinyağına, kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ekleyip, kavurun.
Sırası ile önce barbunyaları, küp küp doğradığınız havuçları ve kırmızı biberleri ekleyin.
1 su bardağı su ekleyin.
Not;
Yemeği düşük ısıda ağır ağır pişirin, çok harlı ateş barbunyanın pişmeden sürekli su kaybetmesine yol açar.
Barbunya pişmemişse tekrar 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
Uzun süreli pişmeye dayanamayacağı için arpacık soğanları barbunyaların pişmesine yakın ekleyin.
Yemeğin tuzunu, şekerini ve baharatlarını ekleyip, pişirin.
En son yemek piştikten, ocağı kapattıktan sonra maydanozları doğrayıp, ekleyin.
İster ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Üsküdar Yeni Valide Camii'nin resimlerini ve videosunu izlemek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yeni Valide Camii