9 Temmuz 2010 Cuma

SEBZELİ PİZZA

Pizzanızı nasıl seversiniz?
Şarküteri ürünlü, peynirli yada sebzeli?
Çocukların ve beylerin tercihi şarküteri ürünleri olandan yana oluyor.
Nasıl olursa olsun pizzayı genellikle herkes sever.
Not: Bu tarifteki pizza ölçüsü büyük boy fırın tepsisi içindir.
"Afiyetle Kalın"

SEBZELİ PİZZA;
Malzemeler;
Hamuru için;
1 kilo un,
4 tatlı kaşığı tuz,
4 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yumurta sarısı üstüne-beyazı içine,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket yaş maya,
Yoğurmak için;
Aldığı kadar ılık süt veya su veya yarı yarıya süt-su karışımı.
Üst Malzemesi;
10 adet kültür mantarı,
2 adet domates,
3 adet sivri biber,
1 adet kırmızı biber,
1 su bardağı mısır konservesi,
1 çay bardağı biberli yeşil zeytin,
1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin,
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Tarifi;
Hamur malzemelerini karıştırın, yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
20 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra merdane ile tepsinin büyüklüğüne göre açın.
Açtığınız hamuru yağlanmış ve hafif unlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Hamurun üzerini sıvı yağ ile yağlayın, kenarlarına yumurta sarısı sürün.
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Dışını soyduğunuz mantarları dilimleyin.
Zeytinleri dilimleyerek doğrayın.
Biberlerin tohumlarını çıkarark doğrayın.
Doğradığınız sebzeleri hamurun üzerine sırasıyla mantar, domates, biber, yeşil ve siyah zeytin, konserve mısır olarak dizin.
Hazırladığınız pizzayı önceden ısınmış fırında sebzeler pişinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarmadan 10 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, kaşar eriyinceye kadar pişirmeye devam edin.
Pizzayı sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

8 Temmuz 2010 Perşembe

MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN!

Miraç Kandilimiz Mübarek olsun!
Rabbim herkesin dualarını kabul etsin, kimin gönlünde ne varsa gerçekleşme umudu versin.

Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.

6 Temmuz 2010 Salı

TAZE ZENCEFİL ŞERBETİ

Muhterem'le AfiyetleSıcak yaz günleri başladı.
En serin ve ferahlatan içecekler gözdemiz oldu.
Limonata tabi ki en favori içeceğimiz.
Bu tarifte de limonata var fakat asıl malzeme taze zencefil.
Taze zencefilin mentol ve limon karışımı nefis bir kokusu var fakat hafif acı bir tadı olduğu için çok fazla ekleyemiyoruz.
Bu arada;
Bu tarifimde Tuz Biber dergisinin Mart sayısında yayınlandı.
"Afiyetle Kalın"