8 Eylül 2010 Çarşamba
7 Eylül 2010 Salı
İFTAR YEMEĞİ 2010-2
Misafirin yanında resim çekemediğimi daha önce yazmıştım.
Halen de resim çekemiyorum : (
Her yıl Ramazan iftarlarında sadece kardeşlerimle bir araya geldiğimiz iftar masasının resimlerini çekebiliyorum.
Diğerleri hiç görüntülenme fırsatını bulamıyorlar.
Cumartesi günü de iftarda misafirlerim vardı.
Ben yine çekindim, neyse ki cabbar : ) kızım iftar yemeğinin resimlerini çekti.
Dün akşamda misafirlerim vardı ama yine masa resmi çekilemedi ama hazırladıklarımı mönü olarak çekip, yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"
Halen de resim çekemiyorum : (
Her yıl Ramazan iftarlarında sadece kardeşlerimle bir araya geldiğimiz iftar masasının resimlerini çekebiliyorum.
Diğerleri hiç görüntülenme fırsatını bulamıyorlar.
Cumartesi günü de iftarda misafirlerim vardı.
Ben yine çekindim, neyse ki cabbar : ) kızım iftar yemeğinin resimlerini çekti.
Dün akşamda misafirlerim vardı ama yine masa resmi çekilemedi ama hazırladıklarımı mönü olarak çekip, yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"
6 Eylül 2010 Pazartesi
PATLICAN KEBABI
Pek çok kişinin kendi ağız tadına uygun, bir patlıcan kebabı tarifi vardır.
Bazı tariflerde bütün malzeme kızartılarak hazırlanıyor ama çok ağır olacağı için ben kızartmalı olan tarifleri tercih etmiyorum.
Bazen bu tarifi köftesini kızartarak, tencereye sıra ile dizerek ocakta pişiriyorum.
Bakınız;
Köfte Patlıcan Dizme
Not;
Bu tarifte bütün malzemeler çiğ olarak şişe dizilmiştir.
"Afiyetle Kalın"
PATLICAN KEBABI;
Malzemeler;
1 kilo büyük boy patlıcan,
Köfte için;
300 gram köftelik kıyma,
3-4 dilim bayat ekmek,
1 adet kuru soğan,
5-6 dal maydanoz,
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon,
Sosu için;
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz.
Ayrıca;
Çöp şiş, alüminyum folyo.
TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suyun içinde bekletin.
Daha sonra tuzlu suyun içinden sıkarak çıkarın.
Patlıcanları 1 parmak uzunluğunda kesin.
Köfte malzemelerini karıştırarak yoğurun.
Çöp şişlere önce patlıcan sonra hazırladığınız köftelerden sıra ile dizin.
Şişleri fırın tepsisine dizin.
Salçayı 2 su bardağı su ile inceltin.
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz ilave edin.
Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine dökün.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında pişirin.
Pişmesine yakın, üzerindeki alüminyum folyoyu kaldırarak köftelerin kızarmasını sağlayın.
"Afiyet Olsun"
Bazı tariflerde bütün malzeme kızartılarak hazırlanıyor ama çok ağır olacağı için ben kızartmalı olan tarifleri tercih etmiyorum.
Bazen bu tarifi köftesini kızartarak, tencereye sıra ile dizerek ocakta pişiriyorum.
Bakınız;
Köfte Patlıcan Dizme
Not;
Bu tarifte bütün malzemeler çiğ olarak şişe dizilmiştir.
"Afiyetle Kalın"
PATLICAN KEBABI;
Malzemeler;
1 kilo büyük boy patlıcan,
Köfte için;
300 gram köftelik kıyma,
3-4 dilim bayat ekmek,
1 adet kuru soğan,
5-6 dal maydanoz,
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon,
Sosu için;
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz.
Ayrıca;
Çöp şiş, alüminyum folyo.
TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suyun içinde bekletin.
Daha sonra tuzlu suyun içinden sıkarak çıkarın.
Patlıcanları 1 parmak uzunluğunda kesin.
Köfte malzemelerini karıştırarak yoğurun.
Çöp şişlere önce patlıcan sonra hazırladığınız köftelerden sıra ile dizin.
Şişleri fırın tepsisine dizin.
Salçayı 2 su bardağı su ile inceltin.
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz ilave edin.
Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine dökün.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında pişirin.
Pişmesine yakın, üzerindeki alüminyum folyoyu kaldırarak köftelerin kızarmasını sağlayın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)