Bu yıl Kurban Bayramı'nda, şap hastalığı tehlikesi yüzünden, büyük baş kurbanlıklar Avrupa Yakası'na geçemedi.
Bu tarafta olanlarda pek çok kişiye yetmedi.
Angus tipi ithal hayvanlara da güvenemediğimiz için ilk defa küçük baş kurban kestik.
Kurbanda sakatat olarak ciğeri, yüreği bayramın 2. günü pişirdim.
Böbrekleri de iki gün önce pişirdim.
Daha önce ki böbrek pişirmemden aldığım dersle : ) böbrekleri 2 gün suyunu sürekli değiştirdiğim su dolu bir kasede beklettim, sonra pişirdim.
Bu şekilde kokusu neredeyse yok oldu.
"Afiyetle Kalın"
Bu tarif ile Hobi Dünyam Yemek Etkinliği #8 -Kurban Bayramı Sofraları Etkinliği'ne katılıyorum. Ev sahibi olan Yeşil Mutfaktan Tarifler blogunun sahibi olan Özlem'e kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Sumaklı soğan salatası tarifi burada
Mor lahanayı normal bıçakla doğradığınız zaman sertliğini almak için azıcık tuz ile ovarak 10-15 dakika bekletmenizi öneririm.
BÖBREK SOTE;
Malzemeler;
1 çift böbrek (ben küçükbaş kurbanımızın böbreğini kullandım)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, kekik-kırmızı pul biber ve benzeri baharatlar.
Sunum için;
1 küçük boy mor lahana,
1 adet kuru soğan,
Soğan salatası için;
2 adet kuru soğan,
6-7 dal maydanoz,
1 yemek kaşığı sumak,
Tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Böbreklerin pişerken kokmaması için, 1-2 gün önceden su dolu bir kaseye bırakın.
Günde 2-3 defa suyunu değiştirin.
Not; Kase buzdolabında beklemelidir.
Pişirmeden önce yatay bir şekilde kesip, ikiye ayırın.
Derin bir tencere yada kaçerola'ya(derin el tavası) 1 yemek kaşığı yağ döküp, böbrekleri içine atın.
Kapağını kapatarak ara sıra sallayarak içinde ki suyu salmasını sağlayın.
İçinde ki su çıkınca hemen süzün.
Tencereye yağın geri kalanını ekleyip, böbrekleri tekrar içine atın.
Ara sıra karıştırarak böbrekleri pişirin.
Üzerine istediğiniz baharatları ve tuzunu ekleyip, sunum için hazırladığınız salataların üzerine yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
1 Aralık 2010 Çarşamba
OSCAR ÖDÜLÜ
29 Kasım 2010 Pazartesi
TAVUKLU SALATA
Kış aylarında kıvırcık salatayı binbir çeşitte hazırlıyoruz.
İçine ekleyeceğiniz malzeme çeşidinin sınırı yok.
Bazen kıvırcık ve taze soğan tek başına bile yeterli olabiliyor.
Benim en sık yaptığım kıvırcık salata içinde havucu, turpu, mor lahanası olan tam bir kış ürünleri salatası oluyor.
Bu salatada ise tavuk, kırmızı biber ve pancar turşusu var.
Tavuk sayesinde doyurucu bir salata oluyor, hafif bir öğün için tek başına yeterli olabilir.
"Afiyetle Kalın"
TAVUKLU SALATA;
Malzemeler;
3 ince dilim tavuk göğsü,
1 adet kıvırcık salata,
2 adet kırmızı biber turşusu,
2 top pancar turşusu,
1 adet turp,
1 küçük kase incecik doğranmış mor lahana,
1 adet küçük boy soğan,
Tavuğu pişirmek için sıvı yağ,
Sosu için;
3-4 kaşık zeytinyağı,
1 adet limon,
1 tatlı kaşığı sumak,
Tuz.
TARİFİ;
Tavuk dilimlerini yıkayıp, süzün.
İçine yağ damlatılmış teflon tavada önlü arkalı pişirip, dilimleyin.
Kıvırcığı bol su ile yıkayıp, süzün.
Turpun dış kısmını kazıyın, ince ince dilimleyip, acısının çıkması için su dolu bir kasenin içine yerleştirin.
Servis tabağına kıvırcıkları doğrayın.
Daha sonra diğer malzemeleri istediğiniz gibi üzerine sıra ile yerleştirin.
Turpu suyun içinden sıkarak çıkarıp, salataya ekleyin.
Pancar turşusunu ve kırmızı biber turşusunu dilimleyip, salataya yerleştirin.
Tavuk dilimlerini, piyazlık doğrayıp tuz ile ovduğunuz soğanı da ekleyin.
Sos malzemelerini karıştırıp, hazırlayın.
Salatayı servise çıkaracağınız zaman sosunu ekleyin.
"Afiyet Olsun"
İçine ekleyeceğiniz malzeme çeşidinin sınırı yok.
Bazen kıvırcık ve taze soğan tek başına bile yeterli olabiliyor.
Benim en sık yaptığım kıvırcık salata içinde havucu, turpu, mor lahanası olan tam bir kış ürünleri salatası oluyor.
Bu salatada ise tavuk, kırmızı biber ve pancar turşusu var.
Tavuk sayesinde doyurucu bir salata oluyor, hafif bir öğün için tek başına yeterli olabilir.
"Afiyetle Kalın"
TAVUKLU SALATA;
Malzemeler;
3 ince dilim tavuk göğsü,
1 adet kıvırcık salata,
2 adet kırmızı biber turşusu,
2 top pancar turşusu,
1 adet turp,
1 küçük kase incecik doğranmış mor lahana,
1 adet küçük boy soğan,
Tavuğu pişirmek için sıvı yağ,
Sosu için;
3-4 kaşık zeytinyağı,
1 adet limon,
1 tatlı kaşığı sumak,
Tuz.
TARİFİ;
Tavuk dilimlerini yıkayıp, süzün.
İçine yağ damlatılmış teflon tavada önlü arkalı pişirip, dilimleyin.
Kıvırcığı bol su ile yıkayıp, süzün.
Turpun dış kısmını kazıyın, ince ince dilimleyip, acısının çıkması için su dolu bir kasenin içine yerleştirin.
Servis tabağına kıvırcıkları doğrayın.
Daha sonra diğer malzemeleri istediğiniz gibi üzerine sıra ile yerleştirin.
Turpu suyun içinden sıkarak çıkarıp, salataya ekleyin.
Pancar turşusunu ve kırmızı biber turşusunu dilimleyip, salataya yerleştirin.
Tavuk dilimlerini, piyazlık doğrayıp tuz ile ovduğunuz soğanı da ekleyin.
Sos malzemelerini karıştırıp, hazırlayın.
Salatayı servise çıkaracağınız zaman sosunu ekleyin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)