Bugün eşimle evliliğimizin 24. yıldönümü.
Her sene olduğu gibi bu senede bir pasta hazırladım.
Bazen pastayı 1 gün önceden hazırlayıp, sabahtan sayfamda yayınlıyorum ama bu sefer pastayı sabahtan hazırladım.
Bu sene de, Hünerli Bayanlar blogunun sahibi "Müge'nin pandispanya tariflerinden "yoğurtlu pandispanya" tarifini kullanarak pandispanyamı hazırladım.
Süslemek için biraz işin kolayına kaçıp, maket çiçekler kullandım.
Maket çiçekleri kenar süslemesinde kullandım.
Bizde şeker hamurundan güllerde yenmediği için maket kullanmakta bir sakınca görmedim.
Allah ömür verirse seneye 25. yılımızda daha farklı bir pasta düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"
9 Ocak 2011 Pazar
6 Ocak 2011 Perşembe
İÇLİ KÖFTE BÖREK-AVCI BÖREĞİ
Geçen ay, çalışmalarını severek takip ettiğim Sütüme Sarelleme Karışma blogunda "içli köfte börek-avcı böreği" tarifini gördüm.
Özge'nin o güzelim resimlerle yapılışını da tek tek anlatması ile mutlaka deneyeceğim tarifler arasında bu börek ilk sıraya yerleşti.
Tarifi önce kendimiz için denedim, çok hoşumuza gitti.
Geçen hafta 20 kişilik misafir gurubuma da pişirdim, yine günün en sevilen ürünlerinden birisi oldu.
Eminim ben bu böreği daha çooook pişireceğim : )
"Afiyetle Kalın"
İÇLİ KÖFTE BÖREK-AVCI BÖREĞİ;
Malzemeler;
4 adet yufka,
İç malzemesi;
250 gram köftelik yağsız kıyma,
1 adet orta boy soğan,
1 büyük çay bardağı ince bulgur,
1 çay bardağı ceviz içi,
1 yemek kaşığı tepeleme kuş üzümü,
5-6 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, zeytinyağı.
Üzeri için;
1 adet yumurta,
1 su bardağı galeta unu.
TARİFİ;
Özge yapılışını bol resimli hazırlamış, yapım aşaması burada
Bulguru ayıklayıp, yıkayın, süzün.
Üzerine az miktarda kaynar su ilave ederek yumuşamasını sağlayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Tencerinin dibine biraz zeytinyağı dökün ve soğanları pişirmeye başlayın.
Soğanın içine kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin.
Kıyma kavrulmaya başladıktan sonra içine bulguru, ceviz içini, baharatları ve ince ince doğradığınız maydanozu ekleyin.
Yufkayı tezgaha serin.
Üzerine su ile seyrelttiğiniz zeytinyağı sürün.
Diğer yufkayı da yağladığınız yufkanın üzerine serin.
Ben ikinci yufkanın üzerine de yağlı su sürdüm.
Yağlanmış yufkayı önce ikiye, sonra dörde, sonra da sekize bölerek sigara böreği saracakmış gibi üçgenler hazırlayın.
Kestiğiniz yufkanın geniş kenarına 1 yemek kaşığı hazırladığınız içten yerleştirin ve sarın.
Yumurtayı geniş bir tabakta çırpın.
Sardığınız böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
Not;
Eğer galeta ununuz yoksa rondoda iyice ufaladığınız Etimek işinizi görecektir.
Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine böreği yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki fırında pişirin.
Mutlaka sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Özge'nin o güzelim resimlerle yapılışını da tek tek anlatması ile mutlaka deneyeceğim tarifler arasında bu börek ilk sıraya yerleşti.
Tarifi önce kendimiz için denedim, çok hoşumuza gitti.
Geçen hafta 20 kişilik misafir gurubuma da pişirdim, yine günün en sevilen ürünlerinden birisi oldu.
Eminim ben bu böreği daha çooook pişireceğim : )
"Afiyetle Kalın"
İÇLİ KÖFTE BÖREK-AVCI BÖREĞİ;
Malzemeler;
4 adet yufka,
İç malzemesi;
250 gram köftelik yağsız kıyma,
1 adet orta boy soğan,
1 büyük çay bardağı ince bulgur,
1 çay bardağı ceviz içi,
1 yemek kaşığı tepeleme kuş üzümü,
5-6 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, zeytinyağı.
Üzeri için;
1 adet yumurta,
1 su bardağı galeta unu.
TARİFİ;
Özge yapılışını bol resimli hazırlamış, yapım aşaması burada
Bulguru ayıklayıp, yıkayın, süzün.
Üzerine az miktarda kaynar su ilave ederek yumuşamasını sağlayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Tencerinin dibine biraz zeytinyağı dökün ve soğanları pişirmeye başlayın.
Soğanın içine kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin.
Kıyma kavrulmaya başladıktan sonra içine bulguru, ceviz içini, baharatları ve ince ince doğradığınız maydanozu ekleyin.
Yufkayı tezgaha serin.
Üzerine su ile seyrelttiğiniz zeytinyağı sürün.
Diğer yufkayı da yağladığınız yufkanın üzerine serin.
Ben ikinci yufkanın üzerine de yağlı su sürdüm.
Yağlanmış yufkayı önce ikiye, sonra dörde, sonra da sekize bölerek sigara böreği saracakmış gibi üçgenler hazırlayın.
Kestiğiniz yufkanın geniş kenarına 1 yemek kaşığı hazırladığınız içten yerleştirin ve sarın.
Yumurtayı geniş bir tabakta çırpın.
Sardığınız böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
Not;
Eğer galeta ununuz yoksa rondoda iyice ufaladığınız Etimek işinizi görecektir.
Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine böreği yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki fırında pişirin.
Mutlaka sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
4 Ocak 2011 Salı
SEBZELİ KÖFTE
Bugünkü tarifimiz, içinde 8 adet (bezelye, havuç, patates, mısır, kereviz yaprağı, kırmızı biber, sivri biber, soğan) sebze bulunan sebzeli köfte.
Köfteyi seven çocuklara sebze yedirmenin en iyi yolu.
İçinde ki sebzelerin sayesinde de oldukça bereketli oluyor.
Bu tarif için sadece 300 gram kıyma kullandım ama sebzeler ile birlikte hacmi artan köfte hamurundan 15 adet büyük köfte çıktı.
Maydanoz yerine de kereviz yaprakları kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Köfteyi seven çocuklara sebze yedirmenin en iyi yolu.
İçinde ki sebzelerin sayesinde de oldukça bereketli oluyor.
Bu tarif için sadece 300 gram kıyma kullandım ama sebzeler ile birlikte hacmi artan köfte hamurundan 15 adet büyük köfte çıktı.
Maydanoz yerine de kereviz yaprakları kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)