1 Mart 2011 Salı

BLOGUMA DOKUNMA!

Yine aynı tatsız durum ile karşı karşıyayız. Blogger/Blogspot'ta, bazı bloglar yayın hakkı Digitürk'e ait olan maç yayınlarına yer verdiği için Blogspot'a yasak kararı çıktı.

Google'ın ücretsiz blog servisi Blogspot'a erişim Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararı ile engellendi.

Daha önce de Digitürk'ün şikayeti ile engenlenen Blogspot.com sitesine erişimin engellenmesiyle ilgili Superonline twitter hesabından açıklama yaptı.

Superonline'ın açıklaması; "Blogspot.com, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararına istinaden engellenmiştir. Blogspot.com'un kapatılması mevcut tüm servis sağlayıcılarını kapsayan yasal bir zorunluluktur. "

2008 yılında yine aynı sebeple Türkiye'deki Google'a ait tüm blogların yayını durdurulmuştu. O zaman konu ile ilgili aşağıdaki yazıyı yazmıştım;

Bizler kendi halinde, fikirlerini paylaşan, yemek tarifleri veren, gezi yazıları yazan, örgü-dantel örnekleri veren, bebeğinin gelişimini sanal günlükte tutan, günlük sıkıntılarını arkadaşları ile paylaşan, mizah yazıları yazan, dekorasyon fikirleri veren v.b. bireylerdik. Kadın yada erkek, yetişkin veya çocuk. Hepimizin ortak noktası blog yazarı olmaktı. Hepimiz sık sık sayfalarımızı güncelleyip, emek vererek bugünlere geldik. Birileri bir hata yaptı ve bunun cezasını hepimize kestiler! Hepimizin emeği bir günde yok sayıldı. Yani yaşın yanında kuruda yandı. Eskiden televizyonda bir program ceza aldığında bütün kanal kapatılırdı. You Tube'da da aynı şey oldu, ceza alan video değil, bütün You Tube yasaklandı. Şimdi sıra Blogger/Blogspot'ta, bazı bloglar maç yayınlarına yer verdiği için hepimiz birden cezalandırıldık. Artık bunun bir ayrımını yapın ve sadece ceza alan blogları kapatın. Bu kadar çok bloggeri mâdur etmeyin. Bu gidişle, Penguen Dergisi'nin dediği gibi İnternet mahkeme kararı ile komple yasaklanacak.

28 Şubat 2011 Pazartesi

ISPANAK SALATASI

Yumurta ile hazırlanan ıspanak salatasını yıllar önce Sevim Yengemden öğrenmiştim.
Kendisi tanıdığım en becerikli insanlardan birisidir.
Hiç bir şeyi ziyan etmez, "ben bunu mutlaka değerlendiririm" diyerek daha sonra farklı bir üründe kullanarak değerlendirir.
Bu ürünler gıda dışında aklınıza gelebilecek her türlü eşyayı kapsar.
Yengem bizim ailenin bir nevi Derya Baykal'ıdır.
Bu arada;
Bu salataya yumurta, piyaz soğan ve bol limon çok yakışıyor.
Körpe ıspanak yaprağı bulduğunuz anda denemenizi öneririm.
"Afiyetle Kalın"

ISPANAK SALATASI;
Malzemeler;
1 büyük kase körpe ıspanak yaprağı,
3 adet haşlanmış yumurta,
1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan,
2 adet limon,
Sumak, tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Ispanak yapraklarını tek tek yıkayıp, suyu kalmayıncaya kadar iyice süzün.
Ispanak yapraklarını küçükse bütün olarak, büyükse doğrayarak kullanabilirsiniz.
Soğanları piyazlık doğrayıp, sumak ile karıştırın.
Haşlanmış yumurtayı doğrayıp, hepsini bir kasede karıştırın.
Salatanın sosu için;
Limonların suyunu sıkın, zeytinyağı ve biraz tuz ile karıştırıp, servise yakın salatanın üzerine sosu gezdirin.
"Afiyet Olsun"

25 Şubat 2011 Cuma

KEK KIRINTILI MUHALLEBİ

Geçenlerde kekin bardakla kesildiği bir tatlı yaptım.
Kekin kesildiği yerlerin dışında kalan kısımlarını da ufalayıp, muhallebinin üzerinde değerlendirdim.
Ben kupun derinliğinden faydalanarak muhallebinin ortasına kedi dili bisküvi yerleştirdim ama rulo gofretin daha zarif duracağını düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"
KEK KIRINTILI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
125 gram margarin veya tereyağ,
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı nişasta,
2 su bardağı toz şeker,
2 paket vanilya,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 litre süt,
Üzeri için;
2 su bardağı ufalanmış kakaolu kek,
Kup sayısınca kedi dili bisküvi veya rulo gofret.

TARİFİ;
Tereyağını veya margarini eritip, içine sütü, unu, şekeri, vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Topaklanma olduysa mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Muhallebiyi kaselere veya kuplara üzerinde kek kırıntılarını yerleştirecek kadar boşluk bırakıp, paylaştırın.
Kedi dili bisküviyi bütün olarak muhallebinin tam ortasına yerleştirin.
Not;
Kedi dili bisküvi yerine rulo gofret kullanabilirsiniz.
Kaselerin içinde muhallebinin soğumasını bekleyin.
Muhallebinin hafif kabuk tutan üst kısmına ufaladığınız kek kırıntılarından yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Rumeli Feneri ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Rumeli Feneri