Geçenlerde kekin bardakla kesildiği bir tatlı yaptım.
Kekin kesildiği yerlerin dışında kalan kısımlarını da ufalayıp, muhallebinin üzerinde değerlendirdim.
Ben kupun derinliğinden faydalanarak muhallebinin ortasına kedi dili bisküvi yerleştirdim ama rulo gofretin daha zarif duracağını düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"
KEK KIRINTILI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
125 gram margarin veya tereyağ,
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı nişasta,
2 su bardağı toz şeker,
2 paket vanilya,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 litre süt,
Üzeri için;
2 su bardağı ufalanmış kakaolu kek,
Kup sayısınca kedi dili bisküvi veya rulo gofret.
TARİFİ;
Tereyağını veya margarini eritip, içine sütü, unu, şekeri, vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Topaklanma olduysa mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Muhallebiyi kaselere veya kuplara üzerinde kek kırıntılarını yerleştirecek kadar boşluk bırakıp, paylaştırın.
Kedi dili bisküviyi bütün olarak muhallebinin tam ortasına yerleştirin.
Not;
Kedi dili bisküvi yerine rulo gofret kullanabilirsiniz.
Kaselerin içinde muhallebinin soğumasını bekleyin.
Muhallebinin hafif kabuk tutan üst kısmına ufaladığınız kek kırıntılarından yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Rumeli Feneri ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Rumeli Feneri
ımmmm nefis
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Canımmm hayırlı cumalar ellerine sağlık muhallebin ve sunum harika.
YanıtlaSilKupun altındaki altlığa bayıldım öpüyorum.
Bende sıklıkla kalan kekleri değerlendirmek için bu yönteme başvururum.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgili Muhterem muhallebi nefis görünüyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilne güzel değerlenmiş!
YanıtlaSilbende geçen çekmecede yarım paket kalan bisküvileri değerlendirdim buna benzer şekilde:)
gayet zarif ve leziz duruyor,ellerinize sağlık
NE GUZEL GORUNUYOR
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK CANIM
SEVGILER
çok nefis bir değerlendirme olmuş,elinize sağlık
YanıtlaSilBENCE KEDİ DİLİ BİSKÜVİDE ÇOK ZARİF DURMUŞ.EMEĞİNİZE SAĞLIK..
YanıtlaSilSEVGİLER...
Süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilnefis görünüyor.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilGörüntü de,fikir de harika..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Şu güzel muhallebiyi aklımın bir köşesine not ettim ve şimdi Rumeli Fenerini gezmeye gidiyorum :)
Mutlu akşamlar diliyorum..
sevgilerimle..
görüntü gerçekten harika...muhallebi beni mutlaka denemelisin diyor...ellerine sağlık yine yine harika:))
YanıtlaSilablacımm hem kekler değerlenmiş hemde harika bir tatlı çıkmış ortaya:)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık:)
Muhteremciğim kuplar çok hoş duruyor eline fikrine sağlık bende bazen muhallebinin altında bazen de üstünde değerlendiriyorum lezzetli oluyor gerçekten
YanıtlaSilsana katılıyorum rulo gofretle helede çikolata kaplısından olursa görüntüsü daha bir şık olur
muhabbetle
Çok lezzetli olmuş kalan kekleri değerlendirmek için ideal sevgiler ellerine sağlık...
YanıtlaSilKalan kekleri değerlendirmek için güzel bir yöntem. Ayrıca bardakta sunulan muhallebiler de her zaman daha bir hoş duruyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBende sizin gibi köstebek pasta yapınca kırıntılarını ya muhallebide yada trufta değerlendiriyorum çok güzel oluyor ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilMUHTEREM ABLACIĞIM,
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK. NEFİS GÖRÜNÜYOR.
SANA SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.BU ARALAR PEK YOĞUNUM.KUSURUMA BAKMA EMİ SIK GELEMEZSEM.AMA MİNTİCİĞİN KALBİNDESİN UNUTMA.SEVGİLERİMLE.İŞLERİMİ YOLUNA KOYAR KOYMAZ DAHA SIK ZİYARETE GELCEM İNŞALLAH.
HAYIRLI AKŞAMLAR.