Haşhaşla haşır neşir olalı henüz 1 yıl oldu ama öcellikle tatlılara verdiği görsellik ve tat ile mutfağımın vazgeçilmez bir ürünü oldu.
HAŞHAŞLI LİMONLU KEK;Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1,5 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu,
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 adet limonun rendelenmiş kabukları.Sos için;
2 su bardağı süt,
1 paket Dr.Oetker beyaz çikolatalı sos,2 yemek kaşığı haşhaş tohumu.
HAŞHAŞLI LİMONLU KEK TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Haşhaş tohumlarını hamura ekleyin.
Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin.
Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin.
Kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.
Silikon kek kalıbı kullanıyorsanız buna gerek yok.
Kek hamurunuzu kek kalıbının yarısını biraz geçecek kadar doldurun.
Bir tepsinin içine kek kalıbını yerleştirin.
Bir tepsinin içine kek kalıbını yerleştirin.
Önceden ısıttığınız ama kızgın olmayan düşük ısıda ki fırına yerleştirin.
Düşük ısıda kapağını hiç açmadan keki pişirin.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Sosunu hazırlamak için;
Hazır sosu, haşhaş tohumunu süt ile karıştırarak küçük bir tencerede pişirin.
Hazır sosu, haşhaş tohumunu süt ile karıştırarak küçük bir tencerede pişirin.
Karıştırarak biraz soğumasını sağlayın, fırından çıkan, soğuyan ve servis tabağına ters çevirerek yerleştirdiğiniz kekin üzerine hazırladığınız bu sostan dökün.
"Afiyet Olsun"
Canım günaydın limon aromalı enfes bir kek olmuş ellerine sağlık öpü
YanıtlaSilyorum.
elinize sağlık kek ne güzel kabarmış
YanıtlaSilablacım ellerine emeklerine sağlık:)
YanıtlaSilnefisolmuş kekin bende mandalinalısını yapmıştım harika bir tadı oluyor haşhaşın kekde:)
sevgiler..
mutlu günler:)
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilHaşhaş tohumu ile ben de yeni tanıştım ama sanırım haşhaş kendisine bağlıyor, ben de çok severim haşhaşlı tatlıları. Sizin tatlınızda çok güzel görünüyor. Ellerinize, kollarınıza sağlık.
YanıtlaSilkek nefis görünüyor.haşhaşlı tarifleri pek severim.uzanıp bir dilim alasım geldi:)ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Harika bir görüntü olmuş. Dediğin gibi çok yakışmış keke haşhaş.
Sevgiyle kal.
Ooofffff diyorum ve yorum yapmıyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık bu ne güzellik böyle.
Sevgili Muhterem bu keki bende çok seviyorum. Üzerindeki çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSillimon aroması harika olmuştur keke.birda haşhaş ilavesiyle süper olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBayıldım ben bu keke. Ellerine sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilKıtır kıtır haşhaş benimde çok hoşuma gidiyor,kek nefis olmuştur eminim..
YanıtlaSilellerine sağlık..
Sevgiler..
Merhaba canım ellerine sağlık kekin harika kabarmış eminim çok da lezzetlidir sevgiler...
YanıtlaSilLimon ve haşhaş hem kokusu hemde ağızdaki tadı ile harika olmuştur ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilellerinize sağlık çol güzel görünüyor ilk defa deneyacağim fakat çikolata sosum yok koymasam sade kek olarak yapsam nasıl olur...
YanıtlaSilMerhaba,
SilElbette sade olarakta hazırlayabilirsiniz, lezzetinden hiç bir şey kaybetmez.
Bizim evde soslu kekler daha çok sevildiği için genellikle soslu hazırlıyorum.
Çikolata sosu bulamazsam puding pişirip, üzerine döküyorum.
Kolay gelsin.