3 Şubat 2011 Perşembe

ÇİĞ KÖFTELİ-PEYNİRLİ LAVAŞ RULOLARI

Bizim evde acı sevilmediği için çiğ köfte alışkanlığı yoktu, ne yapardım nede hazır alırdım.
Ama bu aralar kızım çiğ köfte düşkünü oldu.
Her gün yese bıkmıyor.
Alışverişe çıktığımda benden bir tek çiğ köfte istiyor.
Geçenlerde de yine onun için hazır çiğ köfte aldım.
Eşimle biz yemediğimiz için kendimize krem peynirli, kızıma çiğ köfteli olarak lavaşa sarıp, bu ruloları hazırladım.
Not;
Hazır çiğ köfte olarak, Bim'in sattığı ürünü kullanıyorum.
İsterseniz dürüme sarılmış olarakta satıyorlar.
"Afiyetle Kalın"
LAVAŞ RULOLARI;
Malzemeler;
5-6 adet lavaş yufkası,
Yarım paket çiğ köfte,
Maydanoz,
Krem peynir,
İnce salam dilimleri,
Domates,
Kıvırcık yaprakları,
Biberli yeşil zeytin.
TARİFİ;
Lavaş yufkalarının içine çiğ köfteyi bıçak yardımı ile sürün.
Üzerine incecik doğradığınız maydanozları serpin.
İsterseniz ince şeritler halinde kornişon turşuda ekleyebilirsiniz.
Yuvarlayıp, sararak rulo yapın.
İstediğiniz genişlikte kesin.
Açılmaması için maydanoz taktığınız kürdanla tutturun.
Peynirli hazırlamak için;
Lavaş yufkasının üzerine krem peynir sürün.
İnce dilimler halinde ki salamı, domatesi, yıkayıp kuruttuğunuz kıvırcık yaprağını yerleştirin.
Yuvarlayıp, sararak rulo yapın.
Açılmaması için dilimlenmiş biberli yeşil zeytin taktığınız kürdanla tutturun.
"Afiyet Olsun"

18 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Sunumuna bayıldım. Kuzular istedimi akan sular dururmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık bayıldım sunum harika öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ah muhteremcim sorma bende çig köfte severlerdenim ama tek markam var çiköftem markası olacak :))
    canım benim valla bayıldım sunuma ellerine sağlık kızına ve sizlere afiyet bal olsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. davet sofralarına yaraşır bir görüntü harika valla:)elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Merhaba; çok güzel görünüyor,ellerine sağlık...sevgilerrrr..öptüm....

    YanıtlaSil
  6. görntüye bayıldım arkadaşım.harika olmuşlar.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Adsız18:23

    Çiğ köfteyi çok severim. Lavaşa sarılmış hali de ayrı güzel olur. Hem çiğ köfteli hem de peynirli dürümleriniz lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Bende eskiden çiğ köfteyi severdim İstanbulda bir marketinkini çok beğenirdim ama bir seferinde aldığımda çok hastalandım o gün beri yemiyorum yada etsiz tercih ediyorum

    YanıtlaSil
  9. ablacım ellerine emeklerine sağlık:)
    ne kadar şık görünüyorlar:)
    insan ailesini memnun etmek içi ne güzelikler yapıyor değil mi:)

    YanıtlaSil
  10. SUNUM ÇOK GÜZEL:)))
    HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. Sunum istah acici :) ellerine saglik Muhterem

    YanıtlaSil
  12. çok iştah açıcı duruyorlar eline sağlık bende niyetlenmiştim almaya çiğ köfteyi ama güvenememiştim bende deneyim hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  13. Sunum çok şık olmuş ellerinize sağlık
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık görüntü muhteşem.

    YanıtlaSil
  15. ..görüntü ve lezzet süper de ...o minik kürdanları nerden buldunuz? oğlum zar kolleksiyonu yapıyor...onun için almak isterim....ellerinize sağlık....sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Akdeniz Kızı'na;
    Merhaba,
    Kürdanları Eminönü'nden Kuru kahvecilerin olduğu sokaktan aldım.

    YanıtlaSil
  17. gülşah08:52

    merhabalar pazar günü çiğ köfte aldım sizin sunumunuzla hazırlamak için,misafirlerim çarşamba gelicek acaba bozulurmu ozaman çiğ köfte?
    birde yarım paket derken nekadar mesela,ben yarım kilo aldım,6 lavaşa çokmu gelirki?
    servbisten iki üç saat önce hazırlasak olurmu?

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Gülşah,
    Çiğ köfteyi açık aldıysan Çarşamba'ya kadar dayanmayabilir ama marketlerde satılan vakumlu paketlerde olanlardan aldıysan, (saklama koşullarına dikkat etmek şartıyla) bozulmaz.
    Yarım paket derken hemen hemen 6 sıkımlık köfteden bahsediyorum.
    6 lavaşa yarım kilo çiğ köfte lavaşların küçükse çok gelebilir ama lavaşların büyükse ve ince bir tabaka değilde kalın bir tabaka halinde sürersen tam yetebilir.
    Servisten 2-3 saat önce hazırlayabilirsin ama çok sıcak ortamda bekletmemelisin.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...