25 Şubat 2011 Cuma

KEK KIRINTILI MUHALLEBİ

Geçenlerde kekin bardakla kesildiği bir tatlı yaptım.
Kekin kesildiği yerlerin dışında kalan kısımlarını da ufalayıp, muhallebinin üzerinde değerlendirdim.
Ben kupun derinliğinden faydalanarak muhallebinin ortasına kedi dili bisküvi yerleştirdim ama rulo gofretin daha zarif duracağını düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"
KEK KIRINTILI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
125 gram margarin veya tereyağ,
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı nişasta,
2 su bardağı toz şeker,
2 paket vanilya,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 litre süt,
Üzeri için;
2 su bardağı ufalanmış kakaolu kek,
Kup sayısınca kedi dili bisküvi veya rulo gofret.

TARİFİ;
Tereyağını veya margarini eritip, içine sütü, unu, şekeri, vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Topaklanma olduysa mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Muhallebiyi kaselere veya kuplara üzerinde kek kırıntılarını yerleştirecek kadar boşluk bırakıp, paylaştırın.
Kedi dili bisküviyi bütün olarak muhallebinin tam ortasına yerleştirin.
Not;
Kedi dili bisküvi yerine rulo gofret kullanabilirsiniz.
Kaselerin içinde muhallebinin soğumasını bekleyin.
Muhallebinin hafif kabuk tutan üst kısmına ufaladığınız kek kırıntılarından yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Rumeli Feneri ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Rumeli Feneri

18 yorum:

  1. ımmmm nefis
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Canımmm hayırlı cumalar ellerine sağlık muhallebin ve sunum harika.
    Kupun altındaki altlığa bayıldım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bende sıklıkla kalan kekleri değerlendirmek için bu yönteme başvururum.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Muhterem muhallebi nefis görünüyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ne güzel değerlenmiş!
    bende geçen çekmecede yarım paket kalan bisküvileri değerlendirdim buna benzer şekilde:)
    gayet zarif ve leziz duruyor,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. NE GUZEL GORUNUYOR
    ELLERINE SAGLIK CANIM
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  7. çok nefis bir değerlendirme olmuş,elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. BENCE KEDİ DİLİ BİSKÜVİDE ÇOK ZARİF DURMUŞ.EMEĞİNİZE SAĞLIK..
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  9. Süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. Görüntü de,fikir de harika..
    Ellerine sağlık..
    Şu güzel muhallebiyi aklımın bir köşesine not ettim ve şimdi Rumeli Fenerini gezmeye gidiyorum :)
    Mutlu akşamlar diliyorum..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  12. görüntü gerçekten harika...muhallebi beni mutlaka denemelisin diyor...ellerine sağlık yine yine harika:))

    YanıtlaSil
  13. ablacımm hem kekler değerlenmiş hemde harika bir tatlı çıkmış ortaya:)
    ellerine emeklerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  14. Muhteremciğim kuplar çok hoş duruyor eline fikrine sağlık bende bazen muhallebinin altında bazen de üstünde değerlendiriyorum lezzetli oluyor gerçekten
    sana katılıyorum rulo gofretle helede çikolata kaplısından olursa görüntüsü daha bir şık olur
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  15. Çok lezzetli olmuş kalan kekleri değerlendirmek için ideal sevgiler ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Adsız17:52

    Kalan kekleri değerlendirmek için güzel bir yöntem. Ayrıca bardakta sunulan muhallebiler de her zaman daha bir hoş duruyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Bende sizin gibi köstebek pasta yapınca kırıntılarını ya muhallebide yada trufta değerlendiriyorum çok güzel oluyor ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  18. MUHTEREM ABLACIĞIM,
    ELLERİNE SAĞLIK. NEFİS GÖRÜNÜYOR.
    SANA SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.BU ARALAR PEK YOĞUNUM.KUSURUMA BAKMA EMİ SIK GELEMEZSEM.AMA MİNTİCİĞİN KALBİNDESİN UNUTMA.SEVGİLERİMLE.İŞLERİMİ YOLUNA KOYAR KOYMAZ DAHA SIK ZİYARETE GELCEM İNŞALLAH.
    HAYIRLI AKŞAMLAR.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...