15 Temmuz 2011 Cuma

HAYIRLI KANDİLLER!

Mübarek Berat Kandilimizi kutlar, Hayırlara vesile olmasını dilerim.

Bu yazıyı Kastamonu'dan oğlumun evinden yazıyorum.
Bu sabah, Kurban Bayramı'ndan beri göremediğim oğluma, kızımla birlikte tatilimizi geçirmek için geldik.
Eşim işleri yüzünden gelemedi.
İstanbul'un kavurucu sıcağı ve yapış yapış neminden sonra burası bize Cennet gibi geldi.
Niyetimiz bütün tatili burada geçirmek.
İnternet bağlantısı olduğu için fırsat bulduğum anda sayfamı güncelleyip, buralarda olacağım.
Şimdi hasret giderme vakti : )

"Afiyetle Kalın"

9 Temmuz 2011 Cumartesi

KANATLI, MANTARLI PATLICAN

Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan patlıcanı, çeşitli sebzelerle yada etlerle pişirebilir, istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Geçen yaz patlıcanla yapılan 8 farklı tarif vermişim, bu yaz da şimdiden patlıcanlı tarifler birikmeye başladı.
Her şekle giren, her duruma uyum sağlayan patlıcanla yemek yapmaya ve tarif denemeye bayılıyorum : )
Bugün ki tarifte bol bol domates kullandım, salça eklemedim.
Daha koyu bir renginin olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı salça ilave edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

KANATLI, MANTARLI PATLICAN;
Malzemeler;
Yarım kilo tavuk kanat,
4 adet patlıcan,
300 gram kültür mantarı,
1 adet kuru soğan,
3 adet domates,
1 adet kırmızı biber,
2 adet yeşil biber,
Tuz, kekik, zeytinyağı.

TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 10 dakika bekletin.
Kanatları ocakta ütüleyip, iyice yıkayın.
Kanatları tencerede ısınmış olan zeytinyağında harlı ateşte soteleyin.
Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin.
Kırmızı ve yeşil biberin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın ve soğanla birlikte biraz kavurun.
Mantarları yıkayıp, tencereye ekleyin.
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin.
Patlıcanları tuzlu sudan iyice sıkarak çıkarın ve bıçakla uzunlamasına dörde bölerek yarım parmak büyüklüğünde doğrayın, tencereye ilave edin.
Tuzunu, 1 tatlı kaşığı kekiği ve istediğiniz baharatı ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Not;
Domatesin suyu ve mantarın saldığı su yüzünden yemeğe ayrıca su eklemenize gerek yok.
Ocak çok açık olursa yemek hızla su kaybedeceği için, mutlaka kısık ateşte pişirin.
"Afiyet Olsun"

7 Temmuz 2011 Perşembe

ENGİNARLI PİLAV

Muhterem'le AfiyetleEnginar sezonunun son tarifi, bu tarif olacak.
Enginarlı pilav yaparken enginarları ufak ufak doğrayıp, pilava ekleyebilirsiniz.
Ya da bu tarifte olduğu gibi bütün olarak tencereye yerleştirip maklube gibi tencereyi ters çevirerek servise hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"