11 Şubat 2012 Cumartesi

PAZI MÜCVERİ

Fark ettiniz mi? Yemek ve gezi bloglarımın şablonunu değiştirdim.
Daha doğrusu değiştirmek zorunda kaldım.
Yıllardır çok severek kullandığım şablonlarım bir kaç ay  önce kendi kendine  neredeyse sayfanın yarısına kadar çekildi, yarım yamalak bir görüntü oluşturdu.
Belki düzelir diye bekledim ama düzelmedi.
Şablonları farklı bir siteden almıştım, Blogger ürünü değildi.
Bu yüzden bazı uygulamaları (sayfayı genişletmek-büyük resim yayınlamak gibi) yapamıyordum.
Bende dün Blogger temalarından seçerek, şablonlarımı yeniledim.
Üstelik Blogger'in kendi şablonu olduğu için değişim sırasında hiç bir eklentim, arkadaş listem silinmedi.
Diğer şablonumu kurarken bütün listem ve eklentilerim silinmişti 😔😒
Artık resimlerimi daha büyük yayınlayabiliyorum.
Kısacası ben bu değişimden memnunum, keşke bu değişikliği daha önce yapsaydım.


8 Şubat 2012 Çarşamba

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Portakal reçeli yapmak için pek çok tarif var.
Bazısında portakalın hepsi kullanılır, bazısında etli kısmı, bazısında ise sadece kabuğu kullanılır.
Kabuğu kullanılarak yapılan 2 farklı tarif var, birisi bugün tarifini verdiğim portakalın beyaz kısımları şerit şeklinde kesilerek, bir diğeri ise portakalın kabuklarını yuvarlayarak ipe dizilip, pişirilmesi ile hazırlanıyor.
Bugünkü tarif anneciğimin tarifi, ben yıllarca annemin yöntemi ile portakal reçeli pişirdim.
Bu yöntemde portakal kabuğunun turuncu kısmı soyulduğu için acılık olmuyor.
Ayrıca kabuğu önden haşlamak zorunda kalmıyorsunuz.
Kabuğu soyulmadan, yuvarlanarak gül şekli verilip ipe dizilen ve acısının gitmesi için ön pişirme yapılan, farklı Portakal Kabuğu Reçeli tarifi 👉BURADA
Birde "ben portakalın sadece kabuğunu değil, kendisinide yemek istiyorum" derseniz portakalın hepsi kullanılarak yapılan Portakal Reçeli tarifi 👉BURADA

5 Şubat 2012 Pazar

SEBZELİ NOODLE

Muhterem'le Afiyetle
"Noodle, nam-ı diğer Japon eriştesi yada Çin makarnası.
Çiğken bir tutam paket lastiğine benzeyen,
pişince bizim eriştelerden pekte farkı olmayan,
en fazla 5 dakikada pişen,
Amerikan filmlerinde Çin yemeği ısmarlayınca kutudan ilk çıkan yemek noodle"
İlk noodle tarifi verdiğimde böyle yazmışım noodle için.
Pek çok pişirme seçenekleri var ama ben en çok sebzelisini seviyorum.
Kendi damak tadımıza göre pişirip, çok fazla soya yağı ve sosu kullanmıyorum.

Daha önce yayınladığım Noodle tarifleri;

Noodle

Sebzeli Noodle

Tavuklu Noodle

"Afiyetle Kalın"