Balık çorbası bizim aile için yeni bir durum.
Bizde balıkla çorba yapmak gibi bir âdet yoktur.
Balık çorbası tariflerini gördükçe bende deneme yapmaya karar verdim.
İlk önce görmüş olduğunuz bu hamsi çorbasını yaptım.
Daha önce Levrek çorbası tarifi vermiştim ama ilk denemem hamsi çorbasıydı.
Hamsi çorbası tamamen doğaçlama ortaya çıktı, mısır unu beyaz undan daha çok yakıştı.
Balık yemediğim halde bol limon sıkarak hamsi çorbasından 1 kase içtim : )
"Afiyetle Kalın"
HAMSİ ÇORBASI;
Malzemeler;
250 gram hamsi,
1 sap pırasa,
1 adet kırmızı biber,
2 yemek kaşığı mısır unu,
Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı.
Servis İçin;
Limon.
HAMSİ ÇORBASI TARİFİ;
Hamsileri temizleyin, kılçıklarını çıkarın.
İyice yıkayıp, süzün.
Süzülen hamsileri zar büyüklüğünde doğrayın.
Pırasayı yıkayıp, ince ince doğrayın.
Tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
Doğradığınız pırasaları yağın içine atıp, kavurmaya başlayın.
Kırmızı biberi küp küp doğrayıp, pırasaya ekleyin.
Hamsileri de tencereye ekleyip, 4-5 dakika kavurun.
Kavrulan hamsi ve sebzelerin üzerine 4 su bardağı su ilave edin.
Su kaynamaya başladıktan sonra 1 su bardağı suyun içinde mısır ununu karıştırıp, çorbaya ekleyin.
Tuzunu, kırmızı pul biberi ve istediğiniz baharatı ekleyin.
5-6 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Limon eşliğinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Yıldız Parkında çektiğim kış resimlerinin 3. ve son bölümünü, hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;