18 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ ÇORBASI

Balık çorbası bizim aile için yeni bir durum.
Bizde balıkla çorba yapmak gibi bir âdet yoktur.
Balık çorbası tariflerini gördükçe bende deneme yapmaya karar verdim.
İlk önce görmüş olduğunuz bu hamsi çorbasını yaptım.
Daha önce Levrek çorbası tarifi vermiştim ama ilk denemem hamsi çorbasıydı.
Hamsi çorbası tamamen doğaçlama ortaya çıktı, mısır unu beyaz undan daha çok yakıştı.
Balık yemediğim halde bol limon sıkarak hamsi çorbasından 1 kase içtim : )
"Afiyetle Kalın"


HAMSİ ÇORBASI;
Malzemeler;
250 gram hamsi,
1 sap pırasa,
1 adet kırmızı biber,
2 yemek kaşığı mısır unu,
Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı.
Servis İçin;
Limon.
HAMSİ ÇORBASI TARİFİ;
Hamsileri temizleyin, kılçıklarını çıkarın.
İyice yıkayıp, süzün.
Süzülen hamsileri zar büyüklüğünde doğrayın.
Pırasayı yıkayıp, ince ince doğrayın.
Tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
Doğradığınız pırasaları yağın içine atıp, kavurmaya başlayın.
Kırmızı biberi küp küp doğrayıp, pırasaya ekleyin.
Hamsileri de tencereye ekleyip, 4-5 dakika kavurun.
Kavrulan hamsi ve sebzelerin üzerine 4 su bardağı su ilave edin.
Su kaynamaya başladıktan sonra 1 su bardağı suyun içinde mısır ununu karıştırıp, çorbaya ekleyin.
Tuzunu, kırmızı pul biberi ve istediğiniz baharatı ekleyin.
5-6 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Limon eşliğinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Yıldız Parkında çektiğim kış resimlerinin 3. ve son bölümünü, hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;

15 Şubat 2012 Çarşamba

NUGGET'LI SALATA

Nugget'ı bizim evde en çok kızım sever.
Dışarıda yemek yerken mönüde yoksa ayrıca nugget almayı sever, evde de pişirdiğimde en çok kızım sevinir.
Bugün tarifini verdiğim nuggetlı salatayı Lezzet dergisinde görmüş, bir kenara not almıştım.
Bu tarifi hazırlarken salata bölümünde istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
Ben atom (göbek salata), tere, roka, kuru soğan, mor lahana, turp, kiraz domates kullandım.
"Afiyetle Kalın"

NUGGET'LI SALATA;
Malzemeler;
1 Paket (250 gram) Nugget,
Yarım atom salata veya kıvırcık,
Çeyrek demet tere,
Çeyrek demet roka,
1 kase ince ince doğranmış mor lahana,
5-6 adet kiraz domates,
1 adet küçük boy turp,
1 adet küçük boy kuru soğan,
Sosu için;
Zeytinyağ, tuz ve limon.

TARİFİ;
Salata malzemelerinizi yıkayıp, iyice süzün.
Malzemeleri istediğiniz gibi doğrayıp, salata kasesine yerleştirin.
Nuggetları isterseniz ızgarada ısıtarak, isterseniz yağda hafifçe kızartarak salataya ekleyin.
Tuz, zeytinyağı ve limon ile bir sos hazırlayıp, salataya dökün.
İsterseniz salatanın sosunu döktükten sonra nuggetları üzerine yerleştirebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Yıldız Parkı'na ait kış resimlerinin 2. bölümünü görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yıldız Parkı Kış-2.Bölüm


 

13 Şubat 2012 Pazartesi

ELMALI PAY

Elmalı Pay tarifimin resmini yıllar önce çekmiş, bugün-yarın derken taslaklarımın içinde yayınlamayı unutmuşum.
Belki eski resimlerimden hatırlarsınız, ben tariflerimi bu şekilde peçeteli yada servisli olarak hazırlayıp, resmini çekerdim.
Artık sadece tarifin resmini çekiyorum, ayrıca bu tarz düzenlemeler yapmıyorum.
Elmalı pay, bildiğiniz elmalı kurabiyenin tepside pişmiş hali, şekil vermeye vaktiniz yoksa bu şekilde yapın.
Lezzetinden hiç bir şey kaybetmiyor, üstelik hazırlaması daha kolay oluyor.
"Afiyetle Kalın"

ELMALI PAY;
Malzemeler; (Yuvarlak Borcam için)

Hamur Malzemesi:
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 paket margarin,
2 çorba kaşığı şeker,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un, (hemen hemen 3, en fazla 3.5 su bardağı)
İç Malzemesi;
3 elma rendesi,
4 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi.
Üzerine serpmek için; pudra şekeri.
TARİFİ;
Rendelenmiş elmayı, toz şekeri cevizi ve tarçını küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini, oda sıcaklığında iyice yumuşayan margarini, hemen hemen 3, en fazla 3.5 su bardağı un ile yoğurarak kıvamlı bir hamur haline getirin.
Hamuru ikiye bölün, yuvarlayarak pezi haline getirin.
Merdaneyle 2 cm inceliğinde açın.
Yağladığınız tepsiye hamuru yayın.
Elmalı harcı hamurun üzerine yayın.
Diğer hamur pezisini de aynı şekilde açın, iç malzemesinin üzerine serin.
Orta hararette ki fırında pişirin.
Fırından çıkan elmalı payın üzerine eleyerek pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"