Rokayı çok severim, akşam ve öğlen yemekleri için karışık salata yaptığım zaman mutlaka içine roka eklerim.
Ya da rokayı tek başına doğrar, nar ekşisi ile sosunu hazırlarım.
Sabah kahvaltılarında da peynirli olarak hazırlarım.
Rokalı haydari tarifini Lezzet dergisinde görmüştüm, içinde roka olduğu için hiç düşünmeden tarifi uyguladım.
O gün elimde Kaliforniya biberi olduğu için, aynen dergide ki gibi biberin içinde sunum yaptım.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 demet roka,
3-4 dal dereotu,
1 su bardağı yoğurt,
2-3 yemek kaşığı beyaz peynir,
2 diş sarımsak,
Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağ.
Sunum için; (isteğe bağlı)
Kaliforniya biberi.
ROKALI HAYDARİ TARİFİ;
Rokayı yıkayıp, iyice süzdürün, ince ince doğrayın.
Yoğurt ve ufalanmış beyaz peyniri, dövülmüş sarımsağı, tuzunu, kırmızı pul biberini ve zeytinyağını da ekleyip, karıştırın.
İsterseniz servis tabağında, isterseniz ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız biberlerin içinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Daha önce gezi sayfamda sonbahar resimlerini gördüğünüz Atatürk Arboretumu'nun kış görüntülerini görmek ister misiniz? Bakınız;