Zebra keki bilmeyen, yapmayan neredeyse yok gibidir.
Ben de bugün zebra kek tarifi vereceğim fakat asıl amacım üzerini süsleme fikirlerinden bahsetmek ve bol resimli yapım aşaması ile ilk kez yapacak olanlara yardımcı olmak.
1. resimde gördüğünüz kekin süslemesinde 1 paket Dr.Oetker Glazür Cake Icing, siyah-beyaz olanından kullandım, zebra keke yakışan en iyi sos bu oldu.
Aynı ürünün kakaolu olanından da kullandım, 2.resim ve sonuncu resimde görebilirsiniz.
Bir de evde sos olmadığı bir gün, kahvaltı misafirlerime vanilyalı ve kakaolu puding ile sos hazırladım ama pudingin koyulaşmış hali kekin üzerinde pek iyi durmadı.
Kahvaltıya ait resimler 👉BURADA
Bu arada bu yöntemle hazırladığım ve baton kek kalıbında pişirdiğim keki görmek için, bakınız;
Ebruli Kek
"Afiyetle Kalın"
24 Nisan 2012 Salı
23 Nisan 2012 Pazartesi
IBATECH 2012 PASTA FUARI-3.BÖLÜM
5.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri Fuarı'na ait resimlerin 3. ve son bölümündeyiz.
Bu bölümde yine pasta çeşitlerini, çikolatadan hazırlanmış tasarımları ve hazırladığım videoyu izleyebilirsiniz.
Bu bölümde yine pasta çeşitlerini, çikolatadan hazırlanmış tasarımları ve hazırladığım videoyu izleyebilirsiniz.
19 Nisan 2012 Perşembe
IBATECH 2012 PASTA FUARI-2.BÖLÜM
5.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri Fuarı'na ait resimlerin 2. ve 3.bölümünü pasta resimlerine ayırdım.
Maket pastalar, şeker hamuru ile hazırlanan pastalar, marzipan ile hazırlanan pastalar, jeller-jöleler ve krem şanti ile hazırlanan pastalar, ödül alan pastalar, sadeler, abartılı olanlar, v.s. hepsini 2. ve 3.bölümde görebilirsiniz.
Maket pastalar, şeker hamuru ile hazırlanan pastalar, marzipan ile hazırlanan pastalar, jeller-jöleler ve krem şanti ile hazırlanan pastalar, ödül alan pastalar, sadeler, abartılı olanlar, v.s. hepsini 2. ve 3.bölümde görebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)