Değişik börek tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre.
Fakat baştan söyleyeyim, iç malzemelerini ayrı ayrı pişirip hazırlamak biraz zaman alıyor. Bu böreği genellikle 3 renkli olarak görüyordum, sonra 5 renklisini görünce daha hoşuma gitti ve geçen hafta kahvaltıya gelen misafirlerime bu börekten hazırladım.
Kahvaltı masasının resimleri👉BURADA
İç malzemesi tamamen size bağlı, ben ıspanak-kıyma-havuç-patates ve beyaz peynir kullandım.
Turuncu veya kırmızı rengi elde etmek için salçalı patates püresi, kıyma yerine tavuk göğsü kullanabilirsiniz.
Bazı tariflerde rulo olarak bütün değil, dilim dilim kesilerek pişiriliyor.
Bu şekilde pişirdiğinizde daha yumuşak, dilim dilim pişirdiğinizde ise daha çıtır bir börek oluyor.
Daha önce tarifini verdiğim Sebzeli Börek bu tarife benziyor ama iç malzemesi (tavuk göğsü hariç) çiğ olarak kullanıldığı için çok daha kolay hazırlanıyor.
"Afiyetle Kalın"