Daha sonra Bahar bu tarifi İzmir'in yerel televizyon kanallarından birisi olan Kanal 35'in sabah programında canlı yayında yaptı.
Yapılışı kendisininde söylediği gibi o kadar kolay ve basitti ki, benimde hemen ilgimi çekti.
O programdan hemen sonra bende bu tarifi uyguladım, tadı ailece çok hoşumuza gitti.
Kahvaltılarımıza eşlik etti, makarnaya bile sos olarak ilave ettik : )
1 hafta içinde 3 defa yaptım.
Geçen hafta ki kahvaltı misafirlerime hazırladığım tarifler arasında bu sos da vardı.
Bu arada;
İçinde yoğurt olduğu için uzun ömürlü olmuyormuş, yaptıktan sonra en geç 1 hafta da bitirmeniz gerekiyor.
"Afiyetle Kalın"
MUHAMMARA-KAHVALTILIK SOS;
Malzemeler;
2 adet közlenmiş kırmızı biber,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı yoğurt,
1-2 yemek kaşığı galeta unu,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Yarım su bardağı ceviz içi,
3-4 diş sarımsak,
Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon,
2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
MUHAMMARA TARİFİ;
Kırmızı biberi mutfak robotunda iyice kıyın.
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyerek mutfak robotunu tekrar çalıştırın.
Malzemeler püre haline gelince sosunuz hazır demektir.
Servis tabağına alıp, maydanoz ve ceviz içi ile süsleyip servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Ben de çok seviyorum muhammarayı ve sık sık yapıyorum. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Çok güzel tarifleriniz var. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık canım çok gerçekten pratik ve lezzetli bir tarif.Sevgiler...
YanıtlaSilcanım çok severim aldı lezzetlin.
YanıtlaSileline sağlık.))))
Çok güzel olmuş canım hele ekmekle bir harika ve yazın süper gider serin serin eline sağlık
YanıtlaSilBendede böyle bir tarif var ama yoğurtlu değil
YanıtlaSilBu tip tarifleri hep öçüsüz yaptığım için bir türlü yayınlamak kısmet olmuyor :)
YanıtlaSilPek leziz görünüyor. Ellerine emeklerine sağlık.
Muhammarayı sadece kahvaltı için değil, çay saati içinde hazırlayabiliyorum. Yanında açma yada sıcak ekmekle güzel bir çeşit oluyor. Uzun zamandır yapmamıştım. Görünce aklıma gelmiş oldu. Emeklerine sağlık.
YanıtlaSilhazır kahvaltı soslarını hiç sevemedim. ama bu mükemmel oldu :)
YanıtlaSilsabah sabah pancar yapraklarını nasıl degerlendırebılırımden gırdım sızın bloga kadar geldım ve yaptıklarınız cok hoş.ellerınıze saglık.bız ızmırde yalancı çemen derız buna.ayrıca muhammara ısmını de ılk kez duydum.ellerınıze saglık.kolay gelsın
YanıtlaSil